Kom 28 oktober naar de open werkdag op landgoed Beekzicht

Landgoed Beekzicht, op de drempel van het mooie dorp Voorst, is een groot landgoed van ruim 460 hectare. Dinsdag 11 oktober was er een informatieavond om aandacht te vragen voor het vrijwilligerswerk dat op Landgoed Beekzicht wordt verricht door de lokale werkgroep “De Spaanse Ruiter” en voor het oprichten van een landgoedwerkgroep die exclusief op Beekzicht gaat werken. Iedereen is welkom op de open werkdag van 28 oktober: mensen die willen overwegen vrijwilliger te worden of mensen die gewoon een leuke dag buiten willen hebben.

Kom op 28 oktober naar de open werkdag voor een rondleiding en om buiten wilgen te knotten!
Datum: vrijdag 28 oktober
Tijd: 10:00 – 15:00 (lunch met broodjes wordt verzorgd).
Locatie: Boerderij De Kolke, Klarenbeekseweg 30, Voorst.

Landgoed Beekzicht

Landgoed Beekzicht ligt 460 hectare groot boven Voorst (Klein en Groot Java, het Kolkenbosch, Juffersgat en de Adelaar). Maar ook het Appense Bos, het Gagelven, rabatbossen en kwelgebieden bij de Beekenstraat, alsmede delen van de Voorster en Sinderense klei met hagen en knotbomen horen bij landgoed Beekzicht. Om het landgoed in stand te helpen houden is er een toegewijd bestuur dat niets liever wil dan dit landgoed te bewaren, samen met de beheerder en de tuinman. Maar daar ligt de moeilijkheid: onderhoud is bijna niet meer te betalen. Daarom is Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gevraagd om te helpen met het oprichten van een landgoedwerkgroep, die gaat bijdragen aan het onderhoud. Dat gebeurt in samenwerking met de vrijwilligers van de werkgroep “De Spaanse Ruiter” die al jaren helpen met het onderhoud.

“Vrijwilligerswerk is leuk om te doen”

Willem de Beaufort, vrijwilliger/bestuurslid: “Een landgoed lijkt rijk, maar alle geld zit in de grond en in de gebouwen en levert dus niets op. Inkomsten zijn er altijd te weinig en de onderhoudskosten zijn hoog. We willen niets liever dan het landgoed behouden voor de toekomst, zodat iedereen er van kan blijven genieten. Dat kan niet zonder vrijwilligers.”
Gerrit Smit, vrijwilliger “De Spaanse Ruiter” uit Voorst: “Ik maai al jaren het kerkenpad bij Voorst, maar niemand die zich afvraagt hoe het komt dat dit pad goed te bewandelen blijft. Dat doen wij van De Spaanse Ruiter met maaimachines. Het is een goed idee om een nieuwe werkgroep op te richten voor landgoed Beekzicht. Het vrijwilligerswerk is leuk om te doen, want je werkt met handgereedschap en bent de hele dag buiten in goed gezelschap.”
Gerard Koopmans, waarnemend beheerder: “Iedereen kan vrijwilliger worden: jong en oud, man en vrouw, werkend en niet werkend. We zoeken mensen die in goed gezelschap en in een prachtige omgeving een paar keer in de maand een dag willen werken in de moestuin of de natuur van het landgoed. Ervaring is mooi maar geen vereiste: de vrijwilligers worden begeleid en leren veel van ons. Ons landgoed loopt van de IJssel tot de Veluwe, dus het vrijwilligerswerk is mooi en afwisselend.”

Aanmelden

Graag tevoren opgeven met het aanmeldformulier i.v.m. lunches en gereedschap. Meedoen kost niets en is vrijblijvend. Doe wel wandelschoenen aan en draag kleren die vies mogen worden en tegen een stootje kunnen.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.