Bewoners welkom op digitale informatieavond Klompenpad Harfsen

Loopt u ook graag een blokje om in uw eigen omgeving? In Harfsen wordt de komende maanden hard gewerkt aan een nieuw Klompenpad! Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Harfsen? Log dan in voor de digitale startavond op woensdag 9 juni om 19.30 uur.

De dorpsraad Harfsen, de gemeente Lochem & SLG willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt.

Klompenpaden in Gelderland

In Gelderland en Utrecht zijn 132 Klompenpaden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers zodat de wandelaar dit landschap optimaal kan beleven. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Deze combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans aan de lokale economie.

Primeur voor Lochem

Tegelijkertijd met het Klompenpad in Harfsen wordt ook een Klompenpad in Laren ontwikkeld. Deze eerste Klompenpaden zijn een primeur voor de gemeente Lochem!

Startavond

Op de startavond wordt het project toegelicht. Tevens zijn de initiatiefnemers aanwezig, die eerder al met het idee kwamen voor een Klompenpad rondom Harfsen. Alle aanwezigen krijgen de kans om te reageren op de eerste ideeën en hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en hun aanvullende ideeën voor de route aan te dragen. Alle input van de avond zal verzameld worden op een centrale kaart. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep (waarvoor men zich ook op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Wilt u deelnemen aan deze digitale informatieavond? Dan kunt u zich tot 7 juni aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. Na aanmelden ontvangt u een link om deel te kunnen nemen aan de digitale bijeenkomst. Als u zich voor 26 mei aanmeldt ontvangt u per post een kaart met instructie om uw eerste ideeën voor het Klompenpad Harfsen op papier te zetten.

Voor vragen over deze avond kunt u terecht bij Eelke Mol van SLG, tel. 06-21686504.

 

Ook interessant

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Oude IJsselstreek

Help de akkervogels in de Bommelerwaard met een patrijzenhaag!

Helmen, vogelbosjes en andere beplantingsacties in Landschapsnieuws

Waardering voor vrijwilligers in het landschap op Dag van de vrijwilliger

Luisterbankjes, helmenactie en informatieblad bijenhotel in Nieuwsmails voor vrijwilligers

Bewoners welkom op startavond Klompenpad Wilp

Samen voor de natuur: Jong en oud aan de slag tijdens de Natuurwerkdag

Bewoners welkom op online startavond Klompenpad Hall