Bewoners welkom op digitale informatieavond Klompenpad Harfsen

Loopt u ook graag een blokje om in uw eigen omgeving? In Harfsen wordt de komende maanden hard gewerkt aan een nieuw Klompenpad! Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Harfsen? Log dan in voor de digitale startavond op woensdag 9 juni om 19.30 uur.

De dorpsraad Harfsen, de gemeente Lochem & SLG willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt.

Klompenpaden in Gelderland

In Gelderland en Utrecht zijn 132 Klompenpaden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers zodat de wandelaar dit landschap optimaal kan beleven. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Deze combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans aan de lokale economie.

Primeur voor Lochem

Tegelijkertijd met het Klompenpad in Harfsen wordt ook een Klompenpad in Laren ontwikkeld. Deze eerste Klompenpaden zijn een primeur voor de gemeente Lochem!

Startavond

Op de startavond wordt het project toegelicht. Tevens zijn de initiatiefnemers aanwezig, die eerder al met het idee kwamen voor een Klompenpad rondom Harfsen. Alle aanwezigen krijgen de kans om te reageren op de eerste ideeën en hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en hun aanvullende ideeën voor de route aan te dragen. Alle input van de avond zal verzameld worden op een centrale kaart. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep (waarvoor men zich ook op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Wilt u deelnemen aan deze digitale informatieavond? Dan kunt u zich tot 7 juni aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. Na aanmelden ontvangt u een link om deel te kunnen nemen aan de digitale bijeenkomst. Als u zich voor 26 mei aanmeldt ontvangt u per post een kaart met instructie om uw eerste ideeën voor het Klompenpad Harfsen op papier te zetten.

Voor vragen over deze avond kunt u terecht bij Eelke Mol van SLG, tel. 06-21686504.

 

Aanmeldformulier online startavond Klompenpad Harfsen

Ik meld me aan voor de online startavond Klompenpad Harfsen. De velden met een * zijn verplicht.
  • Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Zoemende boomgaarden en 100ste Gelderse Klompenpad in Landschapsnieuws

Locaties gezocht voor vijf bijenoases in Wageningen

foto: Henk van den Burg

Vrijwilligers gezocht voor onderzoek naar graasdruk op de Veluwe

Samen met het waterschap realiseren we mooie dingen

Webinar over biodiversiteit in Nijkerk

Weidevogelvrijwilliger Wiebe Hoekstra telt grutto’s in het Ommerense veld

Doe ook mee met beplantingsproject Maasdriel in het Groen

Bewoners welkom op digitale startavond Klompenpad Arnhem west