Startavond Klompenpad Empe en Tonden

Loopt u ook graag een blokje om in uw eigen omgeving? Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Empe en Tonden? Schrijf je dan in voor de online startbijeenkomst dinsdag 18 mei. De online bijeenkomst start om 19.30 uur, doet u mee?!

Nieuwe Klompenpaden in Brummen

Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. De inzet is om samen met bewoners, andere partijen in het gebied, gemeente Brummen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een wandelroute te realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van Empe en Tonden beleefbaar maakt.

Het Klompenpad bij Empe en Tonden wordt een nieuw Klompenpad in de gemeente Brummen naast het Leuvenschepad. De komende jaren worden er vier Klompenpaden in de gemeente Brummen gerealiseerd: in Eerbeek, omgeving Hall, Voorstonden/Cortenoever en Empe/Tonden.

Startavond

Op de startavond wordt het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en hun ideeën voor de route aan te dragen. Op thuisgestuurde kaarten kunnen zij aangeven welke plekjes de moeite waard zijn te bezoeken en welke paden er vroeger door het buitengebied hebben gelopen. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep (waarvoor men zich ook op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Wilt u deelnemen aan deze digitale informatieavond? Dan kunt u zich aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. Na aanmelden ontvangt u een link om deel te kunnen nemen aan de digitale bijeenkomst. Ook ontvangt u – als u zich voor 11 mei aanmeldt – voorafgaand aan de bijeenkomst een postpakket met informatie om mee te kunnen denken over de route.  Aanmeldingen na 11 mei ontvangen het postpakket op een later moment. U kunt zich uiterlijk 18 mei voor 12.00 uur aanmelden voor deelname aan digitale startavond.

Meer informatie

Download hier de flyer.

Bent u verhinderd voor deze startavond, maar heeft u wel belangstelling voor de klompenpadwerkgroep? Voor vragen over deze avond of de werkgroep kunt u terecht bij Bjorn van As van SLG: b.vanas@landschapsbeheergelderland.nl of 06-29321672.

Aanmeldformulier online startavond Klompenpad Empe en Tonden

Ik meld me aan voor de online startavond Klompenpad Empe en Tonden. De velden met een * zijn verplicht.
  • Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Bewoners welkom op digitale informatieavond Klompenpad Harfsen

Bewoners welkom op digitale startavond Klompenpad Arnhem west

Geert Bouwman en Geert Tijssen, vrijwilligers van de werkgroep Ommetje Steenoven en Hofstedepad

Het Steenoven- en Hofstedepad: een nieuwe wandelroute in Angeren en Huissen

Wandelen Klompenpad

Klompenpad Reckense Markepad is open

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Berkelland

Vrijwilligers gezocht voor onderzoek naar graasdruk op de Veluwe

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Apeldoorn

Online cursus Alles over de Edese landschappen