Bewoners welkom op startavond Klompenpad Elden

Loopt u ook graag een blokje om in uw eigen omgeving? Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Elden? Kom dan naar de startavond op dinsdag 14 september om 20.00 uur in het Dorpshuis in Elden. De gemeente Arnhem en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt.

Cultuurhistorie en landschap

Op de startavond van 14 september licht projectleider Arianne Doeleman het project toe. Ook vertellen Geert Visser van Historische Kring Elden en Henk van Rheede van Stichting Het Eldens Landschap iets over de cultuurhistorie en het landschap in dit gebied. Bij welke oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en natuur kan dit Klompenpad aansluiten? Na de pauze krijgen alle aanwezigen de kans om hun kennis en ideeën aan te dragen. Aan het eind van de bijeenkomst kun je je aanmelden voor de werkgroep die het Klompenpad gaat ontwikkelen.

Aanmelden startavond Elden

De avond vindt plaats in het Dorpshuis, met inachtneming van de coronaregels. Er is een maximum aantal van 20 plaatsen. Mochten de coronamaatregelen veranderen, dan vindt een online bijeenkomst plaats. Aanmelden voor de startavond is nodig en kan via onderstaand formulier.

Klompenpaden

In Gelderland en Utrecht zijn 134 Klompenpaden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht. Het Klompenpad in Elden is het tweede Klompenpad dat in de gemeente Arnhem wordt ontwikkeld naast het Klompenpad bij Warnsborn. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en door boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers zodat de wandelaar ook dit agrarisch landschap optimaal kan beleven. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans voor de lokale economie. Zie klompenpaden.nl voor meer informatie en alle routes. 

Dit Klompenpad bij Elden wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Arnhem, de provincie Gelderland, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nationale Postcode Loterij.

Ook interessant

Informatieavond Zwerfafvalbrigade Buren

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Hattem

Laorns Enkenpad: eerste Klompenpad in wandelgemeente Lochem

Doe inspiratie op voor het voorjaar in Landschapsnieuws!

Feestelijke opening van Klompenpad Kids in Nijbroek

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Vrijwilliger Jack van Dongen vindt opnieuw eerste kievitsei in Gelderland

Vondst eerste kievitsei is de start van het weidevogelseizoen 2022