Kilder in het Groen fase 2

Kilder in het Groen is gestart in het voorjaar van 2016. Bewoners hebben de mogelijkheid gekregen inheemse bomen en struiken aan te schaffen om hun erf/terrein landschappelijk aantrekkelijk te maken. In november 2016 zijn de bomen en struiken door de deelnemers geplant.

Als vervolg op Kilder in het Groen (fase 1) krijgen bewoners van het buitengebied van Kilder de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen voor hun eigen terrein. Het gaat hierbij om beplanting die de grote landschappelijke structuren in Kilder versterkt, zodat dieren, vogels en planten er hun leef- en voedselgebied van kunnen maken.

Aanmelden

Hieronder kunt u zich inschrijven voor deelname. In het aanmeldformulier is aangegeven aan welke afmetingen de beplanting minimaal moet voldoen om mee te kunnen doen met het beplantingsproject.

Aanmeldformulier Kilder in het Groen (fase 2)

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor het aanleggen van landschapselementen op uw terrein. Let op de voorwaarden voor deelname. U betaalt ook een eigen bijdrage voor de beplanting. De eigen bijdrage is: fruitboom: € 10,00 per boom, laanboom: tussen de € 10,00 en € 15,00 per boom, haag- en bosplantsoen: € 0,35 per stuk, boompaal en boomband: € 3,00. De velden met een * zijn verplicht. Informatie en inspiratie
  • Indien ja, geef aan wat de lengte X breedte of de oppervlakte is. LET OP: de minimale oppervlakte is 1.000 m2 en maximaal 5.000 m2.
  • LET OP: kan alleen in gebieden die BUITEN het Gelders Natuurnetwerk vallen (zie Gelders Natuurnetwerk.
  • Indien ja, geef de beschikbare lengte aan. Hou er rekening mee dat bij een dubbele haag de rijen minimaal 50 cm uit elkaar staan.
  • Patrijzen komen voor in het Montferland en daarom is Kilder een geschikt gebied om een patrijzenhaag te realiseren. De beplanting van de haag bestaat uit een vast assortiment van Eenstijlige meidoorn, Hondsroos, Rode Kornoelje, Mispel, Veldesdoorn en Liguster. LET OP: kan alleen in gebieden die BUITEN het Gelders Natuurnetwerk vallen (zie Gelders Natuurnetwerk.
  • Indien ja, geef de beschikbare lengte aan.
  • LET OP: minimaal 20 stuks per element (hou rekening met een plantafstand van 6-8 meter). Wanneer u een 'gat' in een bestaande laan of singel wilt dichten met jonge aanplant, dan kunnen het er minder dan 20 zijn. Voorwaarde is dan dat het totale element uit minstens 20 bomen bestaat. Wanneer u een elzensingel wilt zal deze bestaan uit Zwarte elzen. Zie Landschapstypenkaart.
  • LET OP: minimaal 15 en maximaal 50 stuks . Bekijk de fruitlijst.
  • Geef de beschikbare lengte x breedte of de oppervlakte aan. Hou rekening met een plantafstand van minstens 8 meter tussen de bomen. 8x8=64m2 per boom, dus bij 15 bomen is ongeveer 1000m2 nodig.
  • Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Ook interessant

hoogstamfruit

Help mee en zet Neder-Betuwe in het groen

Veenhuizerveld

Gebiedsproces Veenhuizerveld

Doe ook mee met beplantingsproject Maasdriel in het Groen

Doe mee aan de actie Houd de Bongerd Hoog in West Betuwe!

Meer hoogstamboomgaarden in West Betuwe

Doe ook mee met Hellouw in het Groen

Biodiversiteitsplan voor bewoners in het buitengebied van West Maas en Waal

Webinar over landschap en biodiversiteit in Heumen op 22 april