Inwoners Doetinchem versterken biodiversiteit op eigen terrein

Afgelopen zaterdag 26 februari hebben particulieren uit het buitengebied van Doetinchem de beplanting en nestkasten voor het versterken van de biodiversiteit op hun terrein ontvangen. Zij hebben meegedaan aan het project “48 biodiversiteitsplannen’ van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) dat gefinancierd wordt door de gemeente Doetinchem en de Provincie Gelderland. Zaterdag was de eerste uitdeeldag. Deelnemers gaan 1680 struiken, 34 laan- en fruitbomen en op hun eigen terrein planten en ook nestkasten ophangen.

Biodiversiteitsplan

Er zijn inmiddels 18 biodiversiteitsplannen gemaakt waarvan vrijwel iedereen maatregelen heeft getroffen om de biodiversiteit te versterken. Voor iedere deelnemer is een gratis biodiversiteitsplan opgesteld. Daarin staat hoe de bewoners op hun terrein de biodiversiteit en het streekeigen landschap kunnen versterken. Denk aan het aanplanten van inheemse bomen en struiken, zoals meidoorn, hazelaar en Gelderse roos of knotbomen, laanbomen en hoogstamfruitbomen op het erf en in het landschap. Ook het inzaaien van kruiden en het plaatsen van kasten voor zangvogels en egels is onderdeel van het project. Deelnemers konden met korting de beplanting, zaaigoed en nestkasten aanschaffen.

Ook meedoen?

Heeft u ook interesse in een biodiversiteitsplan? Er is nog plek voor een aantal aanmeldingen. Aanmelden kan via deze projectpagina.

Veldbezoek

Na aanmelding voor deelname aan dit project krijgt de bewoner een veldbezoek door een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Samen bekijken en bespreken zij de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting dat past binnen het landschapstype van de bewoners. Dit leidt tot een kosteloos beplantingsplan.
Op een centrale uitdeeldag in oktober ontvangen deelnemers hun plantmateriaal en zaaigoed.

Dit project wordt gefinancierd door Provincie Gelderland en de gemeente Doetinchem.

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Doe mee met Landschapsimpuls Uddel

Bewoners Heerde gaan biodiversiteit versterken

Inspiratiedag voor buitenlui over biodiversiteit in Sinderen

Informatieavond biodiversiteit gemeente Buren

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen