Inspiratieochtend voor meer biodiversiteit Maurik

biodiversiteit

Wilt u meer vogels, wilde bijen, vlinders en amfibieën op en rond uw perceel? Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseert op zaterdag 10 oktober een inspiratieochtend over biodiversiteit. Deelnemers zien op een prachtige locatie in Maurik inspirerende voorbeelden hoe ze hun erf en tuin aantrekkelijker kunnen inrichten voor meer dieren. Woont u in de gemeente Buren en wilt u graag iets extra’s doen voor dierlijke bewoners op uw grond? Dan bent u van harte welkom! Er zijn geen kosten aan verbonden. Wees er snel bij want er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Natuurlijk houden we ons tijdens deze cursus aan de voorgeschreven maatregelen ter voorkoming van coronabesmettingen. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier.

Om verschillende redenen is de biodiversiteit sterk afgenomen, ook in Maurik. Recent onderzoek naar insecten heeft dat duidelijk laten zien. Eén van de oorzaken is het gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Het landelijk gebied is namelijk steeds eenvormiger geworden met weinig ruimte voor bloeiende beplanting. Gelukkig kunt u zelf iets doen voor meer biodiversiteit op uw eigen perceel. Wij geven u graag tips en inspiratie.

Praktische info

Op zaterdag 10 oktober zijn we te gast op een voormalige steenfabrieksterrein in Maurik. De ochtend start om 10.00 uur en duurt tot uiterlijk 12.30 uur. Aanvullende praktische informatie ontvangt u uiterlijk een week van te voren. In juli was er een inspiratieavond in de tuin van Axel Messing in Maurik.

Levend Landschap Maurik

Inwoners uit Maurik willen graag zelf iets doen voor meer biodiversiteit. Deze wensen zijn naar voren gebracht tijdens bewonersavonden van Levend Landschap Maurik. Levend Landschap Maurik en de inspiratiedagen worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Buren en Provincie Gelderland.

Ook interessant

Bewoners Heerde gaan biodiversiteit versterken

Inspiratiedag voor buitenlui over biodiversiteit in Sinderen

Informatieavond biodiversiteit gemeente Buren

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Ambassadeurs voor biodiversiteit gezocht!

Schoolkinderen zaaien bloemen in voor wilde bijen en vlinders