Inspiratieochtend Neder-Betuwe voor meer vogels, wilde bijen en vlinders op het erf

Wilt u meer vogels, wilde bijen, vlinders en andere dieren op en rond uw erf? Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert op 20 oktober een inspiratieochtend over biodiversiteit op en om het erf. Deelnemers zien op een prachtig erf inspirerende voorbeelden hoe ze hun erf kunnen inrichten voor meer dieren. Ze leren over inrichting en beheer van landschapselementen als heggen, knotbomen en boomgaarden toegespitst op het belang van dieren. Bent u grondeigenaar in het buitengebied van de gemeente Neder-Betuwe en wilt u graag iets extra doen voor dierlijke bewoners op uw grond? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen. De inspiratieochtend vindt plaats op zaterdagochtend 20 oktober op een erf aan de Hoge Dijkseweg 19, 4041 AW in Kesteren. Er zijn geen kosten aan verbonden, dus wees er snel bij want vol is vol. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier of via e-mail.

Veel eigenaren in het buitengebied hebben hun erf landschappelijk ingericht. De gemeente Neder-Betuwe wil graag samen met deze bewoners de biodiversiteit in het buitengebied verder versterken. Daarom biedt ze deze inspiratieochtend kosteloos aan.

Inhoud van de cursus

Tijdens de inspiratieochtend komt aanleg en beheer van o.a. bloemrijk grasland, ruigte, heggen, knotbomen en hakhout aan bod. Wat hebben dieren nodig en hoe kun je daar rekening mee houden? We richten ons daarbij op verschillende diergroepen, zoals amfibieën, reptielen, bijen, vlinders, libellen, vogels en kleine zoogdieren. U krijgt tal van tips om in de eigen omgeving toe te kunnen passen.

Praktische info

Heeft u interesse in deze inspiratieochtend? Dan kunt u zich aanmelden via bovengenoemde website of e-mailadres. Het programma start om 9.30 uur en duurt tot uiterlijk 12.30 uur. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Aanvullende praktische informatie ontvangt u uiterlijk een week van te voren.

Dit project wordt gefinancierd door Provincie Gelderland en gemeente Neder-Betuwe en sluit mooi aan op de doelstelling van Bij Bewust Betuwe. Dit is een bewonersinitiatief bij u in de regio (zie http://bijbewustbetuwe.nl/ voor meer informatie). Kijk hier voor meer biodiversiteitsprojecten in de gemeente Neder-Betuwe.

 

Ook interessant

Bewoners Heerde gaan biodiversiteit versterken

Inspiratiedag voor buitenlui over biodiversiteit in Sinderen

Informatieavond biodiversiteit gemeente Buren

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Ambassadeurs voor biodiversiteit gezocht!

Schoolkinderen zaaien bloemen in voor wilde bijen en vlinders