Inspiratieavond biodiversiteit op prachtig erf in Opijnen

kleine klokjesbij_Peter _Eekelder

Wilt u meer vogels, wilde bijen, vlinders en amfibieën op en rond uw erf? Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert op woensdag 19 juni een inspiratieavond over biodiversiteit. Deelnemers zien op een prachtige locatie in Opijnen inspirerende voorbeelden hoe ze hun erf aantrekkelijker kunnen inrichten voor meer dieren. Ze leren over inrichting en beheer van landschapselementen als bloemrijk grasland, heggen, knotbomen en poelen in het belang van allerlei dieren. Woont u in de gemeente West Betuwe en wilt u graag iets doen voor dierlijke bewoners op uw grond? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen. Er zijn geen kosten aan verbonden, dus wees er snel bij want vol is vol. Deze activiteit is geweest. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Om verschillende redenen is de biodiversiteit sterk afgenomen, ook in de gemeente West Betuwe. Het recente verontrustende VN-rapport over het massaal uitsterven van soorten en natuurverlies heeft dat duidelijk laten zien. Eén van de oorzaken is het gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Het landelijk gebied is namelijk steeds eenvormiger geworden met weinig ruimte voor bloeiende beplanting. Gelukkig kunt u zelf iets doen voor meer biodiversiteit op uw eigen erf.  SLG geeft u graag tips en inspiratie.

Holle braamstengels prima nestplek voor wilde bijen

Door vlinderstruik, vlier, braam en andere struiken met holle stengels gefaseerd te snoeien, kunt u bijvoorbeeld bijdragen aan natuurlijke nestgelegenheid van wilde bijen. Wilt u iets doen voor hommels? Een hoop stenen die u langere tijd laat liggen, is een prima plek voor een hommelnest. Ook allerlei kikkers vinden hier een geschikte schuilplek. Wist u dat een takkenhoop op een plekje achteraf van levensbelang kan zijn, bijvoorbeeld voor jonge vogels die het nest hebben verlaten maar nog niet goed kunnen vliegen? Onmisbaar voor tuinen met katten. Op de inspiratieochtend krijgt u tal van tips en inspiratie om zelf aan de slag te gaan!

Praktische info

De avond start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Voor koffie en thee wordt gezorgd. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Aanvullende praktische informatie ontvangt u uiterlijk een week van te voren.

Provincie Gelderland en de gemeente West Betuwe financieren deze cursus.

 

Ook interessant

Help vogels en plant een vogelbosje met bessen

Biodiversiteitsplan voor bewoners in het buitengebied van Doetinchem

Gerrit Zeldenrust uit Haaften uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2021

Informatiedag over ecologisch beheer in Nijkerk op 23 oktober

Project Poelen.nu zet poelen op de kaart

veldleeuwerik

Infoavond oprichting Akkervogelwerkgroep Bommelerwaard op 7 oktober

Maaien met de zeis_ David van Haren

Webinar insect-vriendelijk maaibeheer en praktijkdag maaien met de zeis in Nijkerk

Poelen.nu praktijkdag in Berkelland