Inspiratie voor woerden

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Woerden zijn de oudste nog zichtbare bewoningsvormen uit de geschiedenis van het rivierengebied. De gemeenten Overbetuwe, Neder-Betuwe en Lingewaard en Stichting landschapsbeheer Gelderland hebben een inspiratieboek Woerden, veilige oorden bij hoogwater over woerden gemaakt.

Oudste nog zichtbare bewoningsvorm

De gemeenten willen de aandacht vestigen op de karakteristieke kwaliteiten van woerden in het Betuwse landschap. Woerden zijn de oudste nog zichtbare bewoningsvormen uit de geschiedenis van het rivierengebied. Het zijn kunstmatige, opgeworpen heuvels om bij hoogwater een droge plek te hebben. De gemeenten willen eigenaren stimuleren de nog bestaande woerden beter herkenbaar en beleefbaar maken.

Inspiratieboek

voorkant_rapport
Om eigenaren te stimuleren is het inspiratieboek ‘Woerden, Veilige Oorden bij Hoogwater’ gemaakt. In het inspiratieboek staat hoe woerden zich door de tijd heen hebben ontwikkeld en hoe de woerden beter herkenbaar en beleefbaar kunnen worden gemaakt. Het boek is samengesteld door de gemeenten Overbetuwe, Lingewaard en Neder-Betuwe in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland in afstemming met het Gelders Genootschap.

Lees hier:
– Inspiratieboek Woerden, veilige oorden bij hoogwater
– Publieksfolder over woerden

Kijk ook eens op: