Inspiratie avond heggen in Bemmel

Op vrijdagavond 11 juli as organiseren we in samenwerking met Stichting Heg en Landschap een inspiratie avond over heggen. Deze avond is bedoeld voor iedereen die heggen heeft, heggen van plan is aan te gaan leggen, vrijwilliger is bij een groep die wel eens heggen onderhoudt en andere geïnteresseerden.

De avond bestaat uit een kort theoriegedeelte waarbij wordt ingegaan op de soort heggen (vrij uitgroeiend, gemengd, voor veekering, afrastering etc), de soorten struiken die in een heg voorkomen en de meerwaarde van de heg voor het landschap. Daarna gaan we naar buiten en bekijken we de verschillende soorten heggen die in omgeving van Landgoed De Doornik staan.

De avond organiseren we samen met Stichting Heg en Landschap. Zij hebben als doelstelling meer en beter onderhouden heggen in Nederland te verwezenlijken. Dit bereiken ze door werk in het veld , kennisuitwisseling en formulering van leerpunten voor beleid en regelgeving.

We hopen op deze avond de deelnemers te inspireren over de bijzondere waarden die heggen hebben.

Gegevens van de avond:
– Datum: vrijdag 11 juli
– Kosten: € 10 pp inclusief koffie/thee met iets lekkers
– Tijd: van 19:00 – 22:00 uur
– Locatie: Landgoed De Doornik in Bemmel

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier. Na ontvangst van uw formulier ontvangt u een uitnodiging met meer informatie.

Kijk ook eens op: