Landschapsvrijwilligers gezocht voor drie groene oases in Brummen

Buitenplaatsen de Spaensweerd, De Wijde Landen en Huis Empe in Brummen zoeken samen met de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken in een buitenplaatswerkgroep. Dat is een werkgroep die bijdraagt aan het landschapsonderhoud op en om de buitenplaats. We nodigen u van harte uit voor een informatieavond om nader kennis te maken met deze prachtige buitenplaatsen. De informatieavond vindt plaats op dinsdag 28 oktober in de bibliotheek aan de Graaf van Limburg Stirumplein 10 in Brummen en begint om 20.00 uur. De auto kunt u parkeren bij de bibliotheek.

Iedereen kan meedoen

Brummen,_SpaensweerdLandgoederen en buitenplaatsen in heel Nederland zijn de parels in ons landschap met bos, prachtige lanen, parken, historische tuinen en grachten. Deze drie monumentale buitenplaatsen in Brummen worden dan ook met veel liefde verzorgd door de bewoners die dit prachtige Brummense erfgoed graag in stand willen houden. Maar er zijn altijd handen te kort. Om al dit mooie erfgoed in stand te houden, zijn vrijwilligers nodig. We zoeken daarom  mensen die het leuk vinden om in een vrijwilligerswerkgroep samen met de bewoners te werken in de groene aanleg om deze drie buitenplaatsen. Dit alles onder deskundige en laagdrempelige begeleiding van een ervaren hovenier. Iedereen uit Brummen en omstreken is welkom: jong, oud, werkend, werkeloos of gepensioneerd, ervaren of niet ervaren. Door het gastvrije onthaal en de begeleiding door een hovenier bent u ervan verzekerd dat uw vrije tijd een goede en plezierige invulling krijgt. En ondertussen leert u ook nog wat.

Informatieavond dinsdagavond 28 oktober 2014

De Wijde LandenOp de informatieavond op 28 oktober wordt u gastvrij onthaald door SLG en de bewoners van de buitenplaatsen. Het doel van deze avond is om u te laten zien hoe mooi deze buitenplaatsen zijn en op welke manier een vrijwilligersgroep kan helpen bij de instandhouding van het monumentale groen. De avond begint om 20.00 uur met een kopje koffie en thee en duurt tot ongeveer 21.30 uur.  SLG zal vertellen over hoe dat gaat in een werkgroep, omdat ze er al verschillende heeft opgezet op landgoederen en buitenplaatsen in Gelderland. De bewoners van de buitenplaatsen zullen zich daarna aan u voorstellen en vertellen over de historie van de buitenplaatsen.

Meer informatie: Karen Hinkamp

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Maasdriel in het Groen

Bewoners welkom op digitale informatieavond Klompenpad Harfsen

Geert Bouwman en Geert Tijssen, vrijwilligers van de werkgroep Ommetje Steenoven en Hofstedepad

Het Steenoven- en Hofstedepad: een nieuwe wandelroute in Angeren en Huissen

Onderhoudskoffer gereedschappen

AHN kaart handige tool voor boomgaard inventarisatie

Plantmateriaal bestellen voor vrijwilligers

hoogstamfruit

Lienden, Lingemeer en Ommeren in het Groen

Winssense vrijwilligers schenken een echte ‘Haneman’