Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Hattem

Hoogstamboomgaarden horen thuis in het landschap van de gemeente Hattem. In deze boomgaarden vind je nog oude fruitrassen, die belangrijk zijn voor de natuur. Het is belangrijk om deze boomgaarden te behouden door ze te snoeien. Hiervoor zijn vrijwilligers met snoeikennis nodig. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseert daarom een meerdaagse opleiding voor vrijwilligers. Na de opleiding vormen de deelnemers een zelfstandige Hoogstambrigade en gaan ze samen aan de slag. Op dinsdag 31 mei organiseren we een informatieavond voor geïnteresseerden in het Stadhuis in Hattem. Aanvang is om 19.30 uur. Aanmelden voor de informatieavond en de cursus kan met onderstaand aanmeldformulier.

Meerdaagse opleiding hoogstambrigade

Hoogstamboomgaarden zijn bijzondere landschapselementen: mooi om te zien, heerlijk om van te plukken en met grote ecologische en cultuurhistorische waarde. Door goed te snoeien behouden we hoogstambomen. De deelnemers leren tijdens de opleiding hoe dat werkt. Zo leren ze over het snoeien van de fruitbomen in de zomer en winter, het herstellen van oude hoogstamboomgaarden, bijvriendelijk boomgaardbeheer en de aanplant van jonge fruitbomen. Adviseur Eward Timmerman van SLG geeft de opleiding. Deze bestaat uit vijf theorieavonden en vier praktijkochtenden. Deze dagen zijn verdeeld over de seizoenen. De eerste theorieavond vindt plaats op 9 juni in het Stadhuis. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar het is niet vrijblijvend. Als tegenprestatie vragen we aan de nieuw opgerichte Hoogstambrigade om zelfstandig aan de slag te gaan in diverse boomgaarden in de gemeente Hattem.

Aanmelden

Tijdens de informatieavond op dinsdag 31 mei geven we meer informatie over de opleiding en de taken van de nieuwe Hoogstambrigade. Aanmelden voor de informatieavond kan met het aanmeldformulier. Hier kun je je ook direct aanmelden voor de opleiding. Aanmelden voor de opleiding kan natuurlijk ook na de informatieavond.

De opleiding hoogstamfruit vindt plaats dankzij financiering door gemeente Hattem en provincie Gelderland.

Informatieavond Hoogstambrigade Hattem 31 mei 2022

Met dit formulier geeft u zich op voor de informatieavond Hoogstambrigade Hattem op 31 mei 2022. De velden met * zijn verplicht.
  • Wilt u zich opgeven voor de opleiding tot Hoogstambrigade?
  • Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Informatieavond Zwerfafvalbrigade Buren

Laorns Enkenpad: eerste Klompenpad in wandelgemeente Lochem

Doe inspiratie op voor het voorjaar in Landschapsnieuws!

Feestelijke opening van Klompenpad Kids in Nijbroek

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Vrijwilliger Jack van Dongen vindt opnieuw eerste kievitsei in Gelderland

Vondst eerste kievitsei is de start van het weidevogelseizoen 2022

Tweede buitenwerkdag bij boerderij De Klaver