Doe mee met Hierden in het Groen!

Onder de noemer ‘Hierden in het Groen’ starten Vereniging Belangengroep Hierden, gemeente Harderwijk en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een beplantingsproject voor bewoners in het buitengebied van Hierden. Het doel is erven en kavelgrenzen in het buitengebied te voorzien van streekeigen struiken en bomen die hier landschappelijk gezien het beste passen. Resultaat is een nog aantrekkelijkere omgeving voor mens, vogels, vlinders en andere dieren. Vereniging Belangengroep Hierden, gemeente Harderwijk en SLG organiseren hierover een informatieavond op dinsdag 12 november om 20.00 uur in het Dorpshuis (Dorpshuisweg 9) te Hierden.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Deelname aan Hierden in het Groen

Inwoners van het buitengebied van Hierden die hun erf of terrein meer landschappelijke kwaliteit willen geven, kunnen meedoen aan het project ‘Hierden in het Groen’! Een persoonlijke uitnodiging aan de bewoners van dit zoekgebied is al eerder toegestuurd.
Deelname aan dit project houdt in dat deelnemers een vrijblijvend en kosteloos bezoek krijgen van een adviseur van SLG. Deze vertelt wat er mogelijk is om de natuur en het landschap op het terrein te versterken. In overleg met de bewoner(s) wordt een beplantingsplan opgesteld dat past binnen het landschapstype waarin men woont.

Een aantrekkelijke omgeving voor mens en dier

Het erf of terrein kunnen bewoners via deze eenmalige actie verfraaien met streekeigen beplanting, zoals solitaire bomen, elzenrijen, struweelhagen, een hoogstamboomgaard of een combinatie van mogelijkheden. Door aanplant van streekeigen soorten wordt een terrein aantrekkelijker voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt een erf meerwaarde wanneer er inheemse soorten staan.
Bovendien kunnen deelnemers gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden voor de aanschaf van beplanting. We hopen dat veel bewoners meedoen om het buitengebied van Hierden nog aantrekkelijker te maken voor mens en dier. Doet u mee?

Informatieavond Hierden in het Groen 12 november 2019

Programma:
• 19.45 uur – Inloop met koffie en thee
• 20.00 uur – Opening Vereniging Belangengroep Hierden
• 20.05 uur – Welkomstwoord door wethouder gemeente Harderwijk
• 20.05 uur – Presentatie streekeigen erf en beplanting door SLG
• 21.00 uur – Pauze
• 21.15 uur – Uitleg beplantingsproject en voorwaarden van deelname
• 21.30 uur – Gelegenheid tot het stellen van vragen en aanmelden voor het project
• 21.45 uur – Afsluiting

Geïnteresseerden die verhinderd zijn, maar wel mee willen doen aan dit project, kunnen zich aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.

Het project ‘Hierden in het Groen’ wordt mede gefinancierd vanuit de subsidieregeling Landschap en biodiversiteit van de provincie Gelderland.

 

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Doe mee met Landschapsimpuls Uddel

Bewoners Heerde gaan biodiversiteit versterken

Inspiratiedag voor buitenlui over biodiversiteit in Sinderen

Informatieavond biodiversiteit gemeente Buren

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen