Helpt u mee aan meer vlinders en wilde bijen in de gemeente Neder-Betuwe?

Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van erfeigenaren gebruiken. Hoe kunt u rekening houden met allerlei diersoorten? Om bewoners op weg te helpen organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van de gemeente Neder-Betuwe een informatie- en inspiratieavond. Deze avond maakt deel uit van een groter biodiversiteitsproject in deze gemeente. Wees welkom op woensdagavond 6 juni in het Nannenberghuis, Matensestraat 22a, 6669 CJ in Dodewaard. Aanmelden voor deze avond is niet nodig, de toegang is gratis. Het programma begint om 20.00 uur, vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar.

Biodiversiteit onder grote druk

Om verschillende redenen is de biodiversiteit sterk afgenomen, ook in de gemeente Neder-Betuwe. Recent onderzoek naar insecten heeft dat duidelijk laten zien. Eén van de oorzaken is het gebrek aan voedsel en nestgelegenheid, doordat het landelijk gebied steeds eenvormiger is geworden met weinig ruimte voor bloeiende beplanting. Dat bestuivers (waaronder wilde bijen) het moeilijk hebben en in aantal achteruit gaan, is nadelig voor de biodiversiteit als geheel. Veel planten zijn voor hun voortbestaan afhankelijk van bestuiving door insecten. Dat geldt indirect eveneens voor de dieren die daarvan weer afhankelijk zijn. En zonder bestuivers komt uiteindelijk ook onze voedselvoorziening in gevaar!

Project voor meer biodiversiteit in de gemeente Neder-Betuwe

In de gemeente Neder-Betuwe gaat een project van start waarbij grondeigenaren in het buitengebied advies kunnen krijgen om de biodiversiteit op hun terrein te versterken. Een adviseur van SLG maakt in overleg met de eigenaar een biodiversiteitsplan. Vanuit het project is aanschaf van beplanting en zaaigoed mogelijk met aantrekkelijke korting. Zo kunt u bijdragen aan een bloeiend bijenlandschap dat ook voor andere dieren een geschikte leefomgeving biedt.

Tijdens de informatieavond hoort u de voorwaarden om mee te kunnen doen. U kunt zich tijdens de informatieavond meteen aanmelden.

Wilt u meedoen met dit project maar bent u niet in de gelegenheid om naar de informatieavond te komen? Dan kunt u zich aanmelden bij Saskia Bemer of met onderstaand aanmeldformulier.

Dit project wordt gefinancierd door Provincie Gelderland en de gemeente Neder-Betuwe en sluit mooi aan op de doelstelling van Bij Bewust Betuwe. Dit is een bewonersinitiatief bij u in de regio.Kijk hier voor meer informatie over Bij Bewust Betuwe.
Kijk hier voor meer informatie over biodiversiteitsprojecten in de gemeente Neder-Betuwe.

Beplantingsplan Neder-Betuwe

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor een erfbezoek voor het maken van een beplantingsplan. De velden met een * zijn verplicht.
  • Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Bewoners Heerde gaan biodiversiteit versterken

Inspiratiedag voor buitenlui over biodiversiteit in Sinderen

Informatieavond biodiversiteit gemeente Buren

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Ambassadeurs voor biodiversiteit gezocht!

Schoolkinderen zaaien bloemen in voor wilde bijen en vlinders