Helpt u mee landgoed Morren in oude glorie herstellen?

Landgoed Morren ligt in de gemeente Oldebroek. Huize Morren heeft enige jaren leeg gestaan, maar is nu weer bewoond. De nieuwe eigenaren, Marcel van Dam en zijn vrouw Milou, zetten zich in om landgoed Morren in oude glorie te herstellen. Vooral het groene deel van het landgoed is erg vervallen. Op maandag 31 oktober is er een informatieavond over een nieuw op te richten werkgroep die actief met het landgoedbeheer aan de slag gaat.

Maandagavond 31 oktober informatieavond voor belangstellenden

Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de familie Van Dam zoeken voor het beheer van het landgoed vrijwilligers met een hart voor groen. Mensen die de handen uit de mouwen willen steken. Voorkennis of ervaring is niet vereist. Belangstellenden zijn van harte welkom op de informatieavond over de op te richten werkgroep op maandag 31 oktober in Huize Morren.

Groen erfgoed

landgoed-morren1Landgoed Morren is een rijksmonument en bestaat uit een historisch park, een historische moestuin, een boomgaard en mooie lanen. Het is een natuurrijk pareltje en veel mensen uit Oosterwolde en omgeving komen er graag wandelen.
Het landgoed was jaren onbewoond en er moet dan ook veel worden hersteld. Vooral voor het herstel van het groene erfgoed is hulp nodig van vrijwilligers.

In een prachtige omgeving zagen en snoeien

Voor het onderhoud van het monumentale groen zoeken we mensen die het leuk vinden om in een prachtige omgeving te zagen, te snoeien, te tuinieren of timmer- en schilderwerk te doen, georganiseerd in een buitenplaatswerkgroep. Bij voldoende belangstelling kunnen ook de boomgaard en de historische moestuin opgeknapt worden. Iedereen die een zaag of een schoffel kan vasthouden, is welkom: jong, oud, werkend, zonder werk, man of vrouw. Het is de bedoeling om een leuke groep te vormen, die samen goed bezig is.

Nieuwe werkgroep

De nieuwe werkgroep wordt na oprichting begeleid en gefaciliteerd door de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Voor het groene werk is geen voorkennis vereist: alle nodige kennis krijgen vrijwilligers van de vaste begeleiding en van ervaren vrijwilligers uit de omgeving. SLG heeft vanaf 2012 al ruim 24 werkgroepen opgericht op diverse landgoederen en buitenplaatsen en helpt nu mee met het oprichten van een werkgroep voor dit landgoed.