Help mee aan meer vlinders en wilde bijen in de gemeente Neerijnen

Op 11 september 2018 is er een bewonersbijeenkomst over biodiversiteit in het Stroomhuis aan de Van Pallandtweg 1 in Neerijnen. Met biodiversiteit bedoelen we de verschillende plant- en diersoorten die bijvoorbeeld in uw tuin leven. De gemeente Neerijnen nodigt u graag uit om te praten over dit onderwerp. De avond start om 20:00 uur. Inloop met koffie/thee is vanaf 19:45 uur. Bij vertrek krijgt u een zakje bloemenzaad mee. U bent van harte welkom!

Rommelige hoekjes en randen

Op deze avond vertelt Stichting Landschapsbeheer Gelderland u graag wat u zelf kunt doen om bijvoorbeeld vlinders, wilde bijen, vogels, zoogdieren, amfibieën en waterdieren zoals kikkers, in uw eigen tuin te krijgen. U kunt bijvoorbeeld een insectenhotel bouwen of bloemen en kruiden inzaaien. Verder kunt u ‘rommelige’ randen en hoeken maken. Op deze manier wordt uw terrein natuurvriendelijker ingericht. Ook wordt verteld over de activiteiten die in de gemeente Neerijnen van start gaan en waar u aan mee kunt doen.

Kijk hier voor het overzicht van de biodiversiteitsprojecten in de gemeente Neerijnen.

Inwoners vertellen

Inwoners uit Tuil, Neerijnen en Est vertellen tijdens deze avond hoe zij samen met andere inwoners de handen uit de mouwen steken voor meer biodiversiteit in en rond hun dorp. Zo zet een bewonersgroep in Tuil zich in voor meer vogelvriendelijke tuinen. In Neerijnen en Est zijn bewoners aan de slag gegaan voor meer bloemrijkere bermen, randen en “overhoekjes”. Ook probeert men de jeugd met inzaaiacties en het bouwen van insectenhotels enthousiast te maken.

Programma

19.45 uur Inloop met koffie en thee
20.00 uur Opening avond door wethouder Teus Kool
20.10 uur Tips voor bewoners om zelf aan de slag te gaan in eigen tuin of op erf
21.00 uur Uitleg over activiteiten waar u aan mee kunt doen
21.15 uur Enthousiaste verhalen over bewonersinitiatieven in Est, Neerijnen en Tuil
21.30 uur Afsluiting en mogelijkheid voor aanmelding voor de activiteiten

Interesse of meer informatie?

Kunt u niet aanwezig zijn maar heeft u wel interesse om mee te doen aan een activiteit of wilt u meer weten over de bewonersinitiatieven in Tuil, Neerijnen en Est, neemt u dan contact op met Freek Aalbers of 026-3537444.

Deze projecten worden gefinancierd door Provincie Gelderland en de gemeente Neerijnen en sluiten mooi aan op de doelstelling van Bij Bewust Betuwe. Dit is een bewonersinitiatief bij u in de regio (zie hier voor meer informatie). Klik voor informatie over het biodiversiteitsproject in de gemeente Neerijnen.

Foto boven: Henk van den Burg

Ook interessant

Bewoners Heerde gaan biodiversiteit versterken

Inspiratiedag voor buitenlui over biodiversiteit in Sinderen

Informatieavond biodiversiteit gemeente Buren

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Ambassadeurs voor biodiversiteit gezocht!

Schoolkinderen zaaien bloemen in voor wilde bijen en vlinders