Helmen, vogelbosjes en andere beplantingsacties in Landschapsnieuws

Het einde van het jaar nadert. We blikken terug op enkele succesvolle activiteiten met bewoners en vrijwilligers. Dit najaar waren er diverse uitdeeldagen van bomen en struiken aan deelnemers van allerlei beplantingsacties. Van Buren tot Barneveld maakten inwoners samen het buitengebied aantrekkelijker voor mensen en de dieren van het boerenland. Zeer geslaagd is ook het project Vogelbosjes met 150 deelnemers.
Liefhebbers van hoogstamfruit uit de Achterhoek kunnen deze winter deelnemen aan de actie Rossel Collectierassen. Lees ook over onze helmenactie voor vrijwilligers. Ook de Natuurwerkdag liep voorspoedig met actieve schoolklassen en gedeputeerde Peter Drenth werkte mee met werkgroep Landschapsbeheer van IVN Noord- Midden Achterhoek. Lees ook het interview met Bart Klootwijk, de coördinator van deze groep. Tot slot geven we een tip om lekker te wandelen met Klompenpaden.
Fijne feestdagen allemaal en een gezond en groen nieuwjaar!

Lees Landschapsnieuws (pdf)

Landschapsnieuws ontvangen?

Wilt u onze nieuwsmail ontvangen? Dat kan! Vul dan uw gegevens hiernaast/onder in en u ontvangt Landschapsnieuws automatisch.

Speciaal voor iedereen woonachtig in het buitengebied brengen we vier maal per jaar deze nieuwsmail uit. Hierin staan leuke nieuwtjes en berichten over activiteiten, tips en adviezen voor aanplant en onderhoud van al het groen op en rondom het erf, een kalender met activiteiten en nog veel meer.

 

 

 

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Doe mee met Landschapsimpuls Uddel

Informatieavond Zwerfafvalbrigade Buren

Bewoners Heerde gaan biodiversiteit versterken

Inspiratiedag voor buitenlui over biodiversiteit in Sinderen

Informatieavond biodiversiteit gemeente Buren

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Hattem