Groessen en Loo in het Groen

Samen met dorpsraden van Groessen en Loo hebben we vorig jaar op verzoek van de gemeente Duiven boeren, burgers en buitenlui geïnformeerd over de mogelijkheden om inheemse bomen en struiken aan te planten op hun erf. Ook buiten het erf konden landschapselementen als singels, houtwallen en poelen worden aangelegd. Hierdoor werd het streekeigen landschap versterkt, maar ook flora en fauna profiteerden volop. Vanaf 3 mei 2018 kunt u zich weer aanmelden voor het beplantingsproject.

Voor het beplantingsproject ‘Groessen en Loo in het Groen’ worden de inwoners van het buitengebied van de beide dorpen in de gelegenheid gesteld om met subsidie inheemse bomen en struiken te planten op eigen terrein. Dit gezamenlijke beplantingsproject kwam voort uit de bewonersprocessen Levend Landschap Groessen en Levend Landschap Loo.

Er wordt een inloopactiviteit (datum wordt nog bekend gemaakt) georganiseerd, waarop grondeigenaren tijdens een zogenaamd Groenspreekuur hun individuele beplantingswensen kunnen voorleggen aan onze adviseur om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor hun grond.

Voorbereiden

Voor het Groenspreekuur met onze adviseur kunt u zich voorbereiden door uw eigen wensen op papier te zetten. Gebruik hiervoor de speciale documenten die zijn ontwikkeld voor het project Loo en Groessen in het Groen. Bekijk de handreiking Loo en Groessen in het Groen waarmee u zelf aan de slag kunt en uw wensen voor uw erf op papier kunt zetten. Gebruik hierbij het schetspapier en deze fruitlijst als u op zandgrond woont. Woont u op kleigrond, gebruik dan deze fruitlijst.

Op basis van alle individuele beplantingsplannen doen we een gezamenlijke bestelling. In de winter 2018/2019 ontvangen de deelnemers op een feestelijke plantdag hun bomen en struiken. De combinatie van gezamenlijke inkoop en de subsidie maakt dat de eigen bijdrage beperkt kan blijven. Na de plantdag zal het buitengebied van de beide dorpen landschappelijk zichtbaar versterkt en verfraaid zijn.

Doet u weer mee?

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

Kijk ook eens op: