Groene vrijwilligers gezocht voor Huis Voorstonden

Huis Voorstonden

Wilt u zich graag inzetten voor uw eigen omgeving op een fantastische plek? Huis Voorstonden zoekt vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken in een buitenplaatswerkgroep. Dat is een werkgroep die het landschaps- en tuinonderhoud om het huis helpt uitvoeren. De familie Hoogenberk en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) nodigen u van harte uit voor een informatieavond om nader kennis te maken met deze prachtige buitenplaats. Deze  avond vindt plaats op dinsdag 20 januari in het koetshuis: Voorsterweg 137 in Voorstonden en begint om 20.00 uur. De auto kunt u parkeren buiten het terrein, op de parkeerplaats van Natuurmonumenten, aan de Voorsterweg tegenover het huis.

Parel van de gemeente Brummen

100_5227

Landgoederen en buitenplaatsen in heel Nederland zijn de parels in ons landschap met bos, prachtige lanen, houtwallen, singels, heggen en historische boerenerven. Huis Voorstonden is een prachtige historische buitenplaats, gelegen tussen Voorst, Zutphen, Eerbeek en Brummen. De particuliere eigenaren hebben het destijds in zwaar vervallen staat gekocht en hebben hard gewerkt aan herstel. Zowel het huis als de tuin en de parkaanleg zijn nu weer in prachtige staat hersteld. De eigenaren zijn dit prachtige bezit nog altijd zeer toegewijd en zoeken hulp voor het onderhoud van de tuin en de park in Engelse landschapsstijl. Want om al dit mooie groene erfgoed in stand te houden, zijn vrijwilligers nodig.

Iedereen kan meedoen

We zoeken mensen die het leuk vinden om in een werkgroep een à twee keer in de maand te gast te zijn op Huis Voorstonden om onder deskundige begeleiding te werken aan de tuin en het park. Iedereen uit Voorstonden, Eerbeek, Voorst, Brummen en Zutphen die de handen uit de mouwen wil steken, is welkom: jong, oud, werkend of zonder werk.

Informatieavond dinsdag 20 januari 2015

Op de informatieavond wordt u gastvrij onthaald door de familie Hoogenberk. De avond begint om 20.00 uur met een kopje koffie en thee en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Het doel van deze avond is om u te laten zien hoe mooi Huis Voorstonden is en op welke manier een vrijwilligersgroep kan helpen bij de instandhouding daarvan.
SLG zal vertellen over hoe dat gaat in een werkgroep, omdat ze er al verschillende heeft opgezet op landgoederen en buitenplaatsen in Gelderland. Iona Hoogenberk zal de historie van Huis Voorstonden presenteren en de mensen voorstellen, die de op te richten werkgroep gaan begeleiden.

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Maasdriel in het Groen

Bewoners welkom op digitale informatieavond Klompenpad Harfsen

Geert Bouwman en Geert Tijssen, vrijwilligers van de werkgroep Ommetje Steenoven en Hofstedepad

Het Steenoven- en Hofstedepad: een nieuwe wandelroute in Angeren en Huissen

Onderhoudskoffer gereedschappen

AHN kaart handige tool voor boomgaard inventarisatie

Plantmateriaal bestellen voor vrijwilligers

hoogstamfruit

Lienden, Lingemeer en Ommeren in het Groen

Winssense vrijwilligers schenken een echte ‘Haneman’