Gereedschapsdepot feestelijk heropend!

Ons gereedschapsdepot in Rozendaal is vernieuwd! Op 12 december vierden we de feestelijke opening. Onze directeur-bestuurder Arjan Vriend heette iedereen welkom op deze winterse namiddag. Onder het genot van een beker warme chocomel of punch luisterden we bij het vuur naar de bijdragen van Free Hoving (Raad van Toezicht), Peter van den Tweel (GLK), Erik Rem (vrijwilliger depot) en Michael Witjes (SLG). Het depot werd officieel geopend door het doorzagen van een boomstam met verschillende soorten zagen door de sprekers. De jirizaag, EVA-zaag en electrische motorkettingzaag stonden symbool voor de steeds verder gaande professionalisering die het gereedschapsdepot in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Het aantal gereedschappen is flink uitgebreid en steeds meer afgestemd op de behoefte van de vrijwilligers in het veld. Na de opening was er gelegenheid het gereedschapsdepot te bewonderen.

Houten kantine

Sinds dit jaar is de hele loods door ons in gebruik genomen. De schuur heeft een nieuw dak gekregen en ook binnen is het nodige vertimmerd. Iedere vrijdag ontvangen we vrijwilligers die gereedschappen voor hun groep komen halen, met een kopje koffie of thee in de nieuwe gezellige houten kantine.

Zaagjes en zeisen

Het assortiment loopt uiteen van snoeischaren, takkenscharen en zaagjes voor het snoeiwerk tot spades om boompjes mee uit te steken. Voor het maaien in de zomerperiode hebben we zeisen op voorraad en harken om het gras bijeen te harken. Groepen die in het water werken, lenen bij ons waadbroeken en schepnetten. Om veilig te kunnen werken voorzien we vrijwilligers van helmen, handschoenen en EHBO-dozen.

Goed gereedschap

Tijdens de Natuurwerkdag zijn alle gereedschappen in gebruik, er is dan geen zaag of takkenschaar meer te vinden. Op deze dag werken duizenden mensen in Gelderland tegelijk in het landschap, alle gereedschappen zijn dan uitgeleend. Ook kinderen kunnen meewerken met speciale kindergereedschappen.

Ons gereedschapsdepot voorziet een groot deel van de bij ons aangesloten bijna 300 vrijwilligersgroepen in Gelderland. We bieden kwalitatief goede gereedschappen om onderhoud te doen in het landschap en daar zijn we trots. Goed gereedschap is het halve werk! Foto: Ruud Knol