Gemeente Wageningen

Samen maken we het landschap! We voeren projecten uit met bewoners, vrijwilligersgroepen zijn actief en wandelaars genieten van de Klompenpaden. Welke projecten zijn in uitvoering of worden verwacht? Op deze pagina vindt u een overzicht van de activiteiten, vrijwilligersgroepen en Klompenpaden in deze gemeente.

In uitvoering

  1. Biodiversiteitsimpuls Wageningen Het gaat slecht met de insecten in Nederland. Om lokaal meer aandacht hierop te vestigingen zowel in als buiten de stad heeft SLG een aantal biodiversiteitsproducten ontwikkeld, zoals het opstellen van biodiversiteitsplannen voor erven, de aanleg van bijenoases en het opzetten van een biodiversiteitswerkgroep. Lees meer op de speciale projectpagina.

Afgerond

  1. Beleidsadvies subsidieaanvraag landschap en biodiversiteit We ondersteunen de gemeente Wageningen met beleidsadvies en de subsidieaanvraag voor de uitvoering van natuur en landschap gerelateerde projecten gericht op biodiversiteit.
  2. Klompenpad Wageningse Engpad Kids Op de Wageningse Eng ontwikkelden we een Klompenpad Kids. Dit is een korte route met extra speelaangelegenheid en opdrachtjes voor kinderen. Lees meer over Klompenpaden KIDS.

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving van afgeronde projecten in gemeente Wageningen.


Scroll naar boven voor projecten in de gemeente Wageningen

Vrijwilligerswerk

Er zijn vele duizenden vrijwilligers actief in het Gelderse cultuurlandschap. Zij zetten zich in voor het behoud van een stukje landschap in de eigen omgeving. Bijna iedere gemeente heeft wel een actieve vrijwilligersgroep. De werkzaamheden variëren van het knotten van wilgen tot het beschermen van weidevogelnesten en snoeien van hoogstamfruit tot het nalopen van Klompenpaden. U kunt altijd een keertje vrijblijvend mee doen. Neem een kijkje op de overzichtskaart van Gelderland en zoom in op uw omgeving of bekijk welke groepen actief zijn in uw gemeente: IVN Ede, Scholenwerkgroep en Jeugdclub
IVN Zuid-West Veluwezoom, werkgroep beken en sprengen Groengroep Droevendaal
Klompenpadwerkgroep Nudepad
Klompenpadwerkgroep Breukerengpad
Klompenpadwerkgroep Harsloërpad
Klompenpadwerkgroep Nederrijnsepad
Klompenpadwerkgroep
Wageningse Engpad

Landgoedwerkgroep Oranje Nassau’s Oord
Mooi Wageningen
Patrijzentelgroep Wageningen
Steenuilenwerkgroep Wageningen
Stichting Arboretum Oostereng
Stichting Landschapsbeheer Zuidwest Veluwe
Weidevogelwerkgroep Binnenveld-Oost Werkgroep
Werken in het Landschap in en om Wageningen

Klompenpaden

Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad. Zoveel mogelijk oude voetpaadjes zoals jaagpaden, kerkenpaden en schoolpaadjes worden met hulp van de bewoners opgespeurd en hersteld. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. De routes zijn te lopen via de folder (te koop bij aangegeven verkooppunten), via de kaart die u kunt uitprinten en via de gratis app voor tablet en telefoon. Lees meer over Klompenpaden of bekijk de Klompenpaden in uw gemeente:
Nederrijnsepad

Nudepad
Wageningse Engpad
Wageningse Engpad KIDS

Kijk ook eens op: