Gemeente Rheden

Samen maken we het landschap! We voeren projecten uit met bewoners, vrijwilligersgroepen zijn actief en wandelaars genieten van de Klompenpaden. Welke projecten zijn in uitvoering of worden verwacht? Op deze pagina vindt u een overzicht van de activiteiten, vrijwilligersgroepen en Klompenpaden in deze gemeente.

Afgerond

  1. Hoogstambrigade Rheden
    Een groep enthousiaste vrijwilligers heeft zich naar aanleiding van een oproep tijdens de informatieavond aangemeld om hoogstamboomgaarden in de gemeente Rheden te gaan onderhouden. De  vrijwilligers zijn inmiddels door ons opgeleid om de boomgaarden deskundig te onderhouden. Zij deden hiervoor een vierdaagse cursus hoogstamfruit.

Scroll naar boven voor projecten in de gemeente Rheden

Vrijwilligerswerk

Er zijn vele duizenden vrijwilligers actief in het Gelderse cultuurlandschap. Zij zetten zich in voor het behoud van een stukje landschap in de eigen omgeving. Bijna iedere gemeente heeft wel een actieve vrijwilligersgroep. De werkzaamheden variëren van het knotten van wilgen tot het beschermen van weidevogelnesten en snoeien van hoogstamfruit tot het nalopen van Klompenpaden. U kunt altijd een keertje vrijblijvend mee doen. Neem een kijkje op de overzichtskaart van Gelderland en zoom in op uw omgeving of bekijk welke groepen actief zijn in uw gemeente:

Hoogstambrigade Oost Veluwezoom
IVN Venel Eerbeek
De Tuin van Sjef

Kijk ook eens op: