Gemeente Oldebroek

Samen maken we het landschap! We voeren projecten uit met bewoners, vrijwilligersgroepen zijn actief en wandelaars genieten van de Klompenpaden. Welke projecten zijn in uitvoering of worden verwacht? Op deze pagina vindt u een overzicht van de activiteiten, vrijwilligersgroepen en Klompenpaden in deze gemeente.

Afgerond

 1. Beleidsadvies subsidieaanvraag
  We ondersteunden de gemeente Oldebroek met beleidsadvies en de subsidieaanvraag voor de uitvoering van natuur en landschap gerelateerde projecten.
 2. Oldebroek in het Groen (fase 2)
   Als vervolg op Oldebroek in het Groen (fase 1) kregen  bewoners van het hele buitengebied nogmaals de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen voor hun eigen terrein. Het gaat hierbij om beplanting, die de grote landschappelijke structuren in de gemeente Oldebroek versterkt, zodat dieren, vogels en planten er hun leef- en voedselgebied van kunnen maken.
 3. Oldebroek in het Groen
  In Oldebroek kregen bewoners de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen om hun erf/terrein landschappelijk aantrekkelijker te maken.
 4. Cursus weidevogels tellen
  SLG organiseerde de korte cursus ‘‘Weidevogels tellen aan de Randmeerkust’ voor nieuwe vrijwilligers uit Doornspijk, Oosterwolde en Oldebroek. De tweedaagse cursus bestond uit een theorie- en een praktijkgedeelte om nieuwe vrijwilligers op te leiden. SLG organiseerde deze cursus ook in Nijkerk en de Betuwe.
 5. Kwaliteitsimpuls Oldebroek
  In de gemeente Oldebroek kregen de bewoners  de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen om hun erf/terrein landschappelijk aantrekkelijker te maken.

Scroll naar boven voor projecten in de gemeente Oldebroek

Vrijwilligerswerk

Er zijn vele duizenden vrijwilligers actief in het Gelderse cultuurlandschap. Zij zetten zich in voor het behoud van een stukje landschap in de eigen omgeving. Bijna iedere gemeente heeft wel een actieve vrijwilligersgroep. De werkzaamheden variëren van het knotten van wilgen tot het beschermen van weidevogelnesten en snoeien van hoogstamfruit tot het nalopen van Klompenpaden. U kunt altijd een keertje vrijblijvend mee doen. Neem een kijkje op de overzichtskaart van Gelderland en zoom in op uw omgeving of bekijk welke groepen actief zijn in uw gemeente:

Klompenpadwerkgroep Eekterpad
Klompenpadwerkgroep Vreepad
Klompenpadwerkgroep Wiseperpad
Milieu- en Natuurvereniging Groentje
Weidevogelwerkgroep Randmeerkust

Klompenpaden

Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad. Zoveel mogelijk oude voetpaadjes zoals jaagpaden, kerkenpaden en schoolpaadjes worden met hulp van de bewoners opgespeurd en hersteld. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. De routes zijn te lopen via de folder (te koop bij aangegeven verkooppunten), via de kaart die u kunt uitprinten en via de gratis app voor tablet en telefoon. Lees meer over Klompenpaden of bekijk de Klompenpaden in uw gemeente:

Eekterpad
Vreepad

Wiseperpad

Kijk ook eens op: