Gemeente Nunspeet

Samen maken we het landschap! We voeren projecten uit met bewoners, vrijwilligersgroepen zijn actief en wandelaars genieten van de Klompenpaden. Welke projecten zijn in uitvoering of worden verwacht? Op deze pagina vindt u een overzicht van de activiteiten, vrijwilligersgroepen en Klompenpaden in deze gemeente.

Afgerond

    1. Bosbrigade Nunspeet
      In Nunspeet hebben we een Bosbrigade opgericht om het erfgoed in de Nunspeetse bossen te behouden voor de toekomst. We organiseerden een informatiebijeenkomst over landschappelijk erfgoed in de bossen rond Nunspeet. Daarna volgde een cursus voor vrijwilligers. Kijk op de pagina van de groep voor meer informatie en contactmogelijkheden.BeeldmerkLevendLandschap_RGB_def
    2. Levend Landschap Vierhouten
      In Vierhouten is onder de vlag van Levend Landschap een aantal uitvoeringsprojecten gedaan, zoals een beplantingsactie, een dorpswerkdag, de oprichting van een landschapsbeheergroep en de oprichting van een hoogstambrigade. Lees meer over Levend Landschap.

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving van afgeronde projecten in gemeente Nunspeet.


Scroll naar boven voor projecten in de gemeente Nunspeet

Vrijwilligerswerk

Er zijn vele duizenden vrijwilligers actief in het Gelderse cultuurlandschap. Zij zetten zich in voor het behoud van een stukje landschap in de eigen omgeving. Bijna iedere gemeente heeft wel een actieve vrijwilligersgroep. De werkzaamheden variëren van het knotten van wilgen tot het beschermen van weidevogelnesten en snoeien van hoogstamfruit tot het nalopen van Klompenpaden. U kunt altijd een keertje vrijblijvend mee doen. Neem een kijkje op de overzichtskaart van Gelderland en zoom in op uw omgeving of bekijk welke groepen actief zijn in uw gemeente:

Hoogstambrigade Nunspeet
Landschapswerkgroep Vierhouten
Werkgroep ommetje Hulshorst
Bosbrigade Nunspeet

Kijk ook eens op: