Gemeente Doesburg

Samen maken we het landschap! We voeren projecten uit met bewoners, vrijwilligersgroepen zijn actief en wandelaars genieten van de Klompenpaden. Welke projecten zijn in uitvoering of worden verwacht? Op deze pagina vindt u een overzicht van de activiteiten, vrijwilligersgroepen en Klompenpaden in deze gemeente.

In uitvoering

 1. Programma biodiversiteit voor bewoners
  Veel insecten zoals vlinders en wilde bijen hebben het moeilijk. Erven en tuinen kunnen een goed leefgebied vormen voor deze en andere dieren. Tijdens een webinar geven we tips hoe inwoners de gemeente Doesburg aantrekkelijk kunnen maken voor verschillende dieren. Deze webinar maakt deel uit van een biodiversiteitsproject in de gemeente Doesburg. Tijdens de bijeenkomst krijgen deelnemersbezoekers meer informatie over het vervolg van dit project.

Afgerond

 1. Oprichting Hoogstambrigade Doesburg
  In de gemeente Doesburg werken we aan de oprichting van een hoogstambrigade. De  vrijwilligers worden door ons opgeleid om de boomgaarden te onderhouden.  Zij krijgen hiervoor een meerdaagse cursus hoogstamfruit. Na de opleiding kan de hoogstambrigade deskundig en zelfstandig de boomgaarden onderhouden. De verschillende hoogstambrigades krijgen nascholing en komen op ons initiatief samen voor uitwisseling en inspiratie.
 2. Levend Landschap proces Doesburg Noordoost
  BeeldmerkLevendLandschap_RGB_def
  De maatschappij is in beweging. Er is een algemene tendens bij overheden om de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de eigen leefomgeving steeds meer in handen te geven van burgers en bewoners zelf. Dit geldt ook voor het cultuurlandschap. Lees meer over Levend Landschap. Het proces Levend Landschap Doesburg Noordoost is afgerond in het voorjaar van 2018.

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving van afgeronde projecten in gemeente Doesburg.


Scroll naar boven voor projecten in de gemeente Doesburg

Vrijwilligerswerk

Er zijn vele duizenden vrijwilligers actief in het Gelderse cultuurlandschap. Zij zetten zich in voor het behoud van een stukje landschap in de eigen omgeving. Bijna iedere gemeente heeft wel een actieve vrijwilligersgroep. De werkzaamheden variëren van het knotten van wilgen tot het beschermen van weidevogelnesten en snoeien van hoogstamfruit tot het nalopen van Klompenpaden. U kunt altijd een keertje vrijblijvend mee doen. Neem een kijkje op de overzichtskaart van Gelderland en zoom in op uw omgeving of bekijk welke groepen actief zijn in uw gemeente:

Stichting Doesburgse Bijenweide
Vogelwerkgroep Stad en Ambt Doesborgh

 

 

Kijk ook eens op: