Gemeente Brummen

Samen maken we het landschap! We voeren projecten uit met bewoners, vrijwilligersgroepen zijn actief en wandelaars genieten van de Klompenpaden. Welke projecten zijn in uitvoering of worden verwacht? Op deze pagina vindt u een overzicht van de activiteiten, vrijwilligersgroepen en Klompenpaden in deze gemeente.

In uitvoering

 1. Eerbeek in het Groen fase 2
  Het dorp aan de slag met streekeigen beplanting. Binnen de aanpak van Dorpen in het Groen werken we samen met dorpsbelangenorganisaties en bewoners aan een fraai landschap. Dat doen we door de erven van deelnemers te verfraaien; het aanplanten van heggen, fruitbomen, bosjes en singels.
 2. Groene opgave Waardevol Brummen
  Met het project Waardevol Brummen gaan bewoners aan de slag met de aanleg van grotere landschapselementen. Doe mee met het beplantingsproject Groene Opgave Brummen.
 3. Drie nieuwe Klompenpaden (Masterplan Klompenpaden)
  In het zoekgebied van de Groene Opgave Brummen (project Waardevol Brummen) worden de aankomende jaren drie nieuwe Klompenpaden ontwikkeld.

Afgerond

 1. Klompenpad Eerbeek
  Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad. Zoveel mogelijk oude voetpaadjes zoals jaagpaden, kerkenpaden en schoolpaadjes worden met hulp van de bewoners opgespeurd en hersteld. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Lees meer over Klompenpaden.
 2. Beleidsuitvoering ondersteuning Landschapsregeling 2019-2023
  Wij ondersteunden en adviseerden de gemeente Brummen met hun beleidsuitvoering voor de nieuwe Landschapsregeling.

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving van afgeronde projecten in gemeente Brummen.


Scroll naar boven voor projecten in de gemeente Brummen

Vrijwilligerswerk

Er zijn vele duizenden vrijwilligers actief in het Gelderse cultuurlandschap. Zij zetten zich in voor het behoud van een stukje landschap in de eigen omgeving. Bijna iedere gemeente heeft wel een actieve vrijwilligersgroep. De werkzaamheden variëren van het knotten van wilgen tot het beschermen van weidevogelnesten en snoeien van hoogstamfruit tot het nalopen van Klompenpaden. U kunt altijd een keertje vrijblijvend mee doen. Neem een kijkje op de overzichtskaart van Gelderland en zoom in op uw omgeving of bekijk welke groepen actief zijn in uw gemeente:

Buitenplaatswerkgroep Brummen
Buitenplaatswerkgroep Voorstonden
Groengroep Wilhelminapark Eerbeek Zuid
Heg- en Haag Zaaggroep Brummen e.o.
Hoogstambrigade Brummen
IVN Venel Eerbeek
Klompenpadwerkgroep Eertbeeckse Beekpad
Klompenpadwerkgroep Leuvenschepad
Patrijzentelgroep Brummen
Stichting Hogenenk
Vrijwillige Weidevogelwerkgroep Brummen-Eerbeek-Hall
Waterschapsgroep Eerbeekse beken
Weidevogelwerkgroep Oeken e.o.

Klompenpaden

Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad. Zoveel mogelijk oude voetpaadjes zoals jaagpaden, kerkenpaden en schoolpaadjes worden met hulp van de bewoners opgespeurd en hersteld. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. De routes zijn te lopen via de folder (te koop bij aangegeven verkooppunten), via de kaart die u kunt uitprinten en via de gratis app voor tablet en telefoon. Lees meer over Klompenpaden of bekijk de Klompenpaden in uw gemeente:

Eertbeeckse Beekpad
Leuvenschepad

Kijk ook eens op: