Gemeente Beuningen

Samen maken we het landschap! We voeren projecten uit met bewoners, vrijwilligersgroepen zijn actief en wandelaars genieten van de Klompenpaden. Welke projecten zijn in uitvoering of worden verwacht? Op deze pagina vindt u een overzicht van de activiteiten, vrijwilligersgroepen en Klompenpaden in deze gemeente.

Afgerond

  1. Klompenpad Ambts- en Rijkspad
    Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad. Zoveel mogelijk oude voetpaadjes zoals jaagpaden, kerkenpaden en schoolpaadjes worden met hulp van de bewoners opgespeurd en hersteld. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Lees meer over Klompenpaden.
  2. Oprichting Landgoedwerkgroep Slot Doddendael
    Landgoederen in heel Nederland zijn de groene parels in ons landschap met prachtige landhuizen en veel natuur. Slot Doddendael is een middeleeuws kasteeltje en wordt voor het eerst genoemd in 1332. Slot Doddendael en SLG richten gezamenlijk een vrijwillige landgoedwerkgroep op, die kan helpen bij het herstel en onderhoud van de fruitbomen en de tuin.

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving van afgeronde projecten in gemeente Beuningen. 


Scroll naar boven voor projecten in de gemeente Beuningen

Vrijwilligerswerk

Er zijn vele duizenden vrijwilligers actief in het Gelderse cultuurlandschap. Zij zetten zich in voor het behoud van een stukje landschap in de eigen omgeving. Bijna iedere gemeente heeft wel een actieve vrijwilligersgroep. De werkzaamheden variëren van het knotten van wilgen tot het beschermen van weidevogelnesten en snoeien van hoogstamfruit tot het nalopen van Klompenpaden. U kunt altijd een keertje vrijblijvend mee doen. Neem een kijkje op de overzichtskaart van Gelderland en zoom in op uw omgeving of bekijk welke groepen actief zijn in uw gemeente:

Buitenplaatswerkgroep Slot Doddendael
Hoogstambrigade Winssen
Patrijzentelgroep Maas en Waal Mid-West
Vereniging Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen
Klompenpadwerkgroep Doddendaelpad
Klompenpadwerkgroep Ambts- en Rijkspad

Klompenpaden

Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad. Zoveel mogelijk oude voetpaadjes zoals jaagpaden, kerkenpaden en schoolpaadjes worden met hulp van de bewoners opgespeurd en hersteld. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. De routes zijn te lopen via de folder (te koop bij aangegeven verkooppunten), via de kaart die u kunt uitprinten en via de gratis app voor tablet en telefoon. Lees meer over Klompenpaden of bekijk de Klompenpaden in uw gemeente:

Doddendaelpad
Ambts- en Rijkspad

Kijk ook eens op: