Gemeente Arnhem

Samen maken we het landschap! We voeren projecten uit met bewoners, vrijwilligersgroepen zijn actief en wandelaars genieten van de Klompenpaden. Welke projecten zijn in uitvoering of worden verwacht? Op deze pagina vindt u een overzicht van de activiteiten, vrijwilligersgroepen en Klompenpaden in deze gemeente.

In uitvoering

  1. Arnhem Zoemt
    SLG is betrokken bij de projectaanvraag van Arnhem Zoemt voor het ontwikkelen van een wilde bijenpark. Vrijwilligers organiseren bewonersavonden, om mensen te informeren wat ze zelf kunnen doen voor wilde bijen. SLG gaat in 2019 aan de slag met het oprichten van een beheerwerkgroep.

Wordt verwacht

  1. Ontwikkeling drie Klompenpaden Elden, Mariëndaal-Warnsborn en Schaarsbergen-Arnhemse Heide
    Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad. Zoveel mogelijk oude voetpaadjes zoals jaagpaden, kerkenpaden en schoolpaadjes worden met hulp van de bewoners opgespeurd en hersteld. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Lees meer over Klompenpaden.

Afgerond

  1. Wielenherstelproject
    Vier gemeenten (Arnhem, Nijmegen, Overbetuwe en Lingewaard) hebben de handen ineen geslagen om een groot aantal wielen op te knappen. U kunt deze wielen bekijken en hun bijzondere verhalen ontdekken met een Wielenfietsroute. Kijk voor meer informatie over het Wielenherstelproject en de Wielenfietsroute.

Scroll naar boven voor projecten in de  gemeente Arnhem

Vrijwilligerswerk

Er zijn vele duizenden vrijwilligers actief in het Gelderse cultuurlandschap. Zij zetten zich in voor het behoud van een stukje landschap in de eigen omgeving. Bijna iedere gemeente heeft wel een actieve vrijwilligersgroep. De werkzaamheden variëren van het knotten van wilgen tot het beschermen van weidevogelnesten en snoeien van hoogstamfruit tot het nalopen van Klompenpaden. U kunt altijd een keertje vrijblijvend mee doen. Neem een kijkje op de overzichtskaart van Gelderland en zoom in op uw omgeving of bekijk welke groepen actief zijn in uw gemeente:

EVS Ecovrede
Hoogstambrigade B.T.V. Elderveld
Hoogstambrigade Schuytgraaf
IVN Arnhem
Stichting Het Eldens Landschap (SHEL)
Stichting Biotoopverbetering Zuid-Veluwe
Vereniging Het Edelhert

 

Kijk ook eens op: