Gelderse Werkdag 2019

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Staatsbosbeheer (SBB) nodigen je uit voor de Gelderse Werkdag 2019, een inmiddels diepgewortelde traditie. De dag waarop alle Gelderse landschapsvrijwilligers elkaar ontmoeten, inspiratie opdoen en gezamenlijk aan de slag gaan voor het behoud van het landschap.

Dit jaar wordt het een gezellig buitenevenement met alleen een ochtendprogramma. We zitten in een sfeervolle tent met vuurkorven in natuurgebied Het Leesten te Ugchelen. Een prachtige buitenlocatie in de Veluwse natuur!

We gaan met zoveel mogelijk vrijwilligers aan de slag met het opschonen van twee grote heideterreinen. We geven de heide weer de ruimte en dat komt de biodiversiteit ten goede. Daarnaast is er gelegenheid voor een begeleide wandeling over het Klompenpad Ugcheler Markepad of een begeleide wandeling naar de Koppelsprengen (aantal deelnemers voor de wandelingen is beperkt).

Locatie
De Ugchelse Berg/Het Leesten, Hoenderloseweg 191, 7339 GG Ugchelen.

Bekijk hier de uitnodiging met het programma van de Gelderse Werkdag 2019.

Werklocaties en excursies

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de omschrijving van de werklocaties en begeleide wandelingen.

Aanmelden

Om ons goed voor te bereiden op de dag, vragen we je om je individueel aan te melden. Maak hieronder jouw keuze voor de indeling van jouw Gelders Werkdag! Let op, voor de begeleide wandelingen is beperkte ruimte, dus vol = vol. Aanmelden kan t/m zondag 24 februari.

Vragen of meer informatie?
Neem met ons contact op per e-mail of 026-3537444.

Wie wint de Landschapsknokker?

Tijdens de Gelderse Werkdag kiezen we de Landschapsknokker van 2019! De Landschapsknokker is een vrijwilliger die opvalt door bijzondere inzet voor het landschap, een diersoort of binnen de eigen vrijwilligersgroep. Ook de Aanmoedigingsprijs wordt weer uitgereikt aan een veelbelovende vrijwilliger in het landschap. In 2018 tijdens een ijskoude dag werd Han Hensing van de beheergroep De Groene Knoop van Natuurpark Overstegen in Doetinchem uitgeroepen tot Landschapsknokker 2018. Henny Tax uit Doorwerth ontving de Aanmoedigingsprijs. Ook benieuwd wie dit jaar de prijs wint?

Ook interessant

Open dag bij Bosbrigade Nunspeet op 30 oktober

Gerrit Zeldenrust uit Haaften uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2021

Ben jij onze vrijwillige Gelderland coördinator voor de campagne Meer Bomen Nu?

Informatiedag over ecologisch beheer in Nijkerk op 23 oktober

Project Poelen.nu zet poelen op de kaart

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit

veldleeuwerik

Infoavond oprichting Akkervogelwerkgroep Bommelerwaard op 7 oktober

Maaien met de zeis_ David van Haren

Webinar insect-vriendelijk maaibeheer en praktijkdag maaien met de zeis in Nijkerk