Gelderse Werkdag 2018 in Nijkerk

Op zaterdag 3 maart nodigen IVN Nijkerk en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) je uit voor de Gelderse Werkdag 2018! Eén keer in het jaar verzamelen Gelderse vrijwilligers zich om met elkaar kennis te maken en mee te werken in het landschap. Samen met andere bij SLG aangesloten groepen een dag werken op een andere locatie en inspiratie opdoen tijdens een boeiende excursie: dát is de Gelderse Werkdag!

De startlocatie is het Corlaer College, Ds. Kuypersstraat 3, 3863 CA Nijkerk. Vanaf 9.00 uur ben je welkom voor koffie en iets lekkers. Bekijk hier de uitnodiging met het dagprogramma van de Gelderse Werkdag 2018.

Werklocaties en excursies

De lokale landschapsbeheergroep heeft een afwisselend programma samengesteld, met activiteiten die een afspiegeling vormen van hun werkzaamheden. Zo kun je bijvoorbeeld riet maaien op het Vogeleiland, heide opschonen door dennen weg te zagen, zichtlijnen herstellen en hoogstamfruitbomen snoeien. De excursies variëren van een stadswandeling in Nijkerk, tot een vogelexcursie, een bezoek aan een wijngaard of het Hoevelakense bos. Nieuwsgierig geworden? Bekijk alvast de uitgebreide omschrijving van de werklocaties en excursies.

Let op. In verband met de weersomstandigheden zijn er enkele wijzigingen in het programma:
W 5 Hoogstamfruit komt te vervallen.
Er is een knotlocatie toegevoegd: – W7 Wilgen knotten, Laakweg Nijkerkerveen.
– W 8 Deuverden, Prunus zagen.
De vogelexcursie naar Delta Schuitenbeek vervalt. Er zijn nu twee vogelexcursies naar het Nekkeveld. Een excursie met de fiets en de ander per auto.
– E 5a Vogelexcursie Nekkeveld, per fiets.
– E 5b Vogelexcursie Nekkeveld, met de auto.

Op de dag zelf maak je een keuze waar je aan de slag gaat.

Bekijk de ligging van de werklocaties en excursies op de kaart (pdf).

Landschapsknokker 2018

Tijdens de Gelderse Werkdag kiezen we de Landschapsknokker van 2018! De Landschapsknokker is een vrijwilliger die opvalt door bijzondere inzet voor het landschap, een diersoort of binnen de eigen vrijwilligersgroep. Ook de Aanmoedigingsprijs wordt weer uitgereikt aan een veelbelovende vrijwilliger in het landschap. In 2017 werd Kees Vredeveld van de G.A. van der Lugt stichting uitgeroepen tot Landschapsknokker 2017. Joep Gerrits van de Stichting Dorpsboomgaard ’t Groene Hart Winssen ontving de Aanmoedigingsprijs.Ook benieuwd wie dit jaar de prijs wint?

Ook interessant

Word ook een weidevogelbeschermer en meld je aan voor de online cursus

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Oude IJsselstreek

Help de akkervogels in de Bommelerwaard met een patrijzenhaag!

Helmen, vogelbosjes en andere beplantingsacties in Landschapsnieuws

Waardering voor vrijwilligers in het landschap op Dag van de vrijwilliger

Luisterbankjes, helmenactie en informatieblad bijenhotel in Nieuwsmails voor vrijwilligers

Bewoners welkom op startavond Klompenpad Wilp

Samen voor de natuur: Jong en oud aan de slag tijdens de Natuurwerkdag