Gelderse Groene Jeugd steekt de handen uit de mouwen in het landschap

IVN Gelderland en Stichting Landschapsbeheer (SLG) gaan vrijwilligersgroepen helpen om in de maand november beheeractiviteiten in het prachtige Gelderse landschap te organiseren voor jeugd van 8 tot 25 jaar. De Natuurwerkdag op 7 november vormt de aftrap van deze actiemaand waarin zoveel mogelijk jonge handen in Gelderland uit de mouwen gaan.

We nodigen SLG werkgroepen, IVN afdelingen, en NME centra uit om activiteiten te organiseren, maar natuurlijk ook jeugdgroepen, scoutinggroepen en de Plattelandsjongeren. Kortom: iedereen die kinderen en jongeren een topervaring in de natuur wil bieden! IVN en SLG bieden in aanloop naar de activiteit(en) ondersteuning door middel van praktische zaken als persberichten, formulieren, draaiboeken, en een trainingsavond. We delen graag onze lokale contacten, kennis en expertise uit andere projecten met jullie en stellen (zo mogelijk) gereedschap en materiaal beschikbaar.

Jeugd betrekken bij natuuronderhoud
Kinderen en jongeren actief mee laten helpen in de natuur maakt ze al op jonge leeftijd enthousiast voor de natuur, de lokale vrijwilligersgroep, het vrijwilligerswerk, de landschapsbeleving en de natuureducatie. We willen lokale krachten bundelen door groepen met elkaar in contact te brengen die actief (willen) zijn met kinderen en jongeren in het landschap.
Is je groep nog niet actief met jongeren in het landschap? Dan is de Gelderse Groene Jeugd-maand een mooie gelegenheid om deze nieuwe doelgroep te betrekken bij het vrijwilligerswerk. We streven er naar de activiteiten niet eenmalig plaats te laten vinden, maar hopen dat de band tussen een klas, jeugdgroep en een lokale vrijwilligersgroep blijft bestaan en dat er vaker met elkaar naar buiten wordt gegaan.

Meedoen?
Interesse om mee te doen door een activiteit te organiseren? Stuur een e-mail naar geldersegroenejeugd@gmail.com en je ontvangt meer informatie. Meer weten over de Natuurwerkdag op 7 november? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl.

Ook interessant

hoogstamfruit

Lienden, Lingemeer en Ommeren in het Groen

Winssense vrijwilligers schenken een echte ‘Haneman’

Knotgroep Heerde

Nieuwe knotgroep Heerde aan het werk

Doe mee aan Huissen Angeren in ’t groen

Vluchtelingen steken handen uit de mouwen op de hei in Wageningen

gemeente Voorst

Landschapsimpuls Klarenbeek en Beekbergse Beek

Huis De Poll_Kasteelbeer_Wikimedia

Werk mee in de tuin bij Huis de Poll!

Huis Schouwenburg

Werk mee in de tuin bij landgoed Huis Schouwenburg!