Filmpjes en instructies

Maak kennis met SLG

Wij zijn dé organisatie in Gelderland die zich inzet voor het cultuurlandschap. Met kennis, kunde en gereedschap ondersteunen wij de vele landschapsvrijwilligers in Gelderland.

Duik in het landschap van de regio

Gelderland is een aaneensluiting van prachtige landschappen met elk hun eigen verhaal. Hoe de landschappen van de Achterhoek, het Rivierengebied en de Veluwe zijn ontstaan vertellen we je in deze webinars.

Aanplant en beheer

Jaap en Lex leren je in 11 korte instructiefilms alles over het aanplanten en onderhouden van kleine landschapselementen zoals struweelhagen, houtsingels, leibomen en nog veel meer.

Snoeien hoogstamfruit

Hoogstamboomgaarden horen bij het landschap van Gelderland. Het is belangrijk om deze boomgaarden te behouden, dat kan door ze goed te snoeien. Adviseur Ruud Borkes legt je in 2 korte video's uit hoe je dat moet doen.

Biodiversiteit webinars

Veel mensen willen zich inzetten voor biodiversiteit, dat bleek ook uit de grote opkomst bij twee webinars die wij organiseerden. De opnames van ‘Wilde planten en insecten’ en ‘Wat groeit daar in de berm’ kun je hier terugvinden.

Sinusbeheer

Bij- en vlindervriendelijk maaibeheer draagt bij aan herstel en behoud van biodiversiteit. In dit filmpje neemt een ecoloog ons mee het veld in en legt duidelijk de verschillende stappen van sinusbeheer uit.

Leer je groen!

Speciaal voor mensen die meer willen leren over werkzaamheden in de natuur is het 'Leer je groen' e-learningplatform ontwikkeld. Leer alles over het begeleiden van vrijwilligers, natuurinclusieve landbouw, biodiversiteit en nog veel meer.

Gebruik van gereedschap

Wij lenen gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen uit aan vrijwilligersgroepen. De beheerder van het gereedschapsdepot legt je in een paar korte filmpjes uit hoe je  met deze materialen moet werken.

Webinars gemist

Kon je net die ene avond niet? Of wil je onze experts horen praten over dat ene interessante onderwerp? Klik dan snel verder en bekijk de webinars uit ons archief.

Kijk ook eens op: