Feestelijke opening Klompenpad Herwijnen

De vrijwilligers van Klompenpad Herwijnen hebben er hard aan gewerkt. Zaterdag 14 september is het zover. Dan vindt de feestelijke opening plaats van het Engelenburgerpad. Het Engelenburgerpad is een rondwandeling van tien kilometer door het mooie buitengebied van Herwijnen. Wandelend over de oude en nieuwe dijk, door boomgaarden, weilanden en de uiterwaarden langs de Waal, komt de wandelaar historische bezienswaardigheden en monumentale panden tegen. De opening vindt plaats om 10.00 uur bij Bakkerij Bakker, Achterweg 28 te Herwijnen.

Wethouder Rutger Stappershoef van de gemeente West Betuwe en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verrichten de opening.
Na de onthulling van het startpaneel is er een wandeling onder begeleiding van muziekvereniging Wilhelmina Herwijnen naar het terrein van kasteel Engelenburg. Daar wordt de vlag gehesen en treedt het mannenkoor van de Historische Vereniging Den Ouden Dijk uit Herwijnen op.

Klompenpaden in de gemeente West Betuwe

Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met de gemeente West Betuwe, vrijwilligers, grondeigenaren en lokale partijen is deze route tot stand gekomen.
Het nieuwe Klompenpad in Herwijnen is het 115de Klompenpad en maakt deel uit van een landelijk netwerk van Klompenpaden. In de gemeente West Betuwe liggen het Vurensche Polderpad, Rhenoijschepad en Leidschehoevenpad. Het Engelenburgerpad is mede gefinancierd door de provincie Gelderland, de gemeente West Betuwe en de Nationale Postcode Loterij.

Klompenpaden worden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht in de provincies Gelderland en Utrecht. Samen met de streek worden historische paadjes in ere hersteld en boerenland opengesteld. Wandelaars zijn te gast bij de eigenaren van de landerijen, weilanden en natuurterreinen waar het Klompenpad doorheen loopt. Door het proces met de lokale gemeenschap op te pakken, wordt de leefbaarheid vergroot. Bovendien wordt de lokale economie versterkt door aan te sluiten bij initiatieven als landwinkels, horeca en campings. Doordat inwoners zo intensief betrokken zijn bij de realisatie van het pad is het niet moeilijk mensen te vinden die na realisatie van het pad regelmatig de route willen nalopen, schoonhouden en onderhouden. Deze vrijwilligers zijn aangesloten bij SLG en worden ondersteund met materialen zoals bewegwijzeringsbordjes en gereedschap.

Brochure en app

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is o.a. te koop bij het startpunt Bakkerij Bakker en VVV’s in de regio.
De route is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes. Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is ook beschikbaar via de Klompenpaden app.

Kijk voor meer informatie op www.klompenpaden.nl of onze Facebookpagina.

Ook interessant

Laorns Enkenpad: eerste Klompenpad in wandelgemeente Lochem

Doe inspiratie op voor het voorjaar in Landschapsnieuws!

Feestelijke opening van Klompenpad Kids in Nijbroek

klompenpad-welkomstbord

Bewoners welkom op startavond nieuwe Klompenpaden Park Lingezegen

Recordjaar voor Klompenpaden

Nieuw Klompenpad Eertbeeckse Beekpad gaat open

Klaas Drupsteen bewandelt Gelderse Klompenpaden op TV Gelderland

Helmen, vogelbosjes en andere beplantingsacties in Landschapsnieuws