Feestelijke bijenwerkdag in Rekken voor meer wilde bijen

slobkousbij_Peter_Eekelder

Wilt u meer wilde bijen en biodiversiteit in uw eigen leefomgeving? Dan bent u van harte welkom op de bijenwerkdag in Rekken. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseert op zaterdag 23 februari een inspirerende bijenwerkdag op het erf van biologische zorgboerderij de Dennenkamp. Samen met cliënten van de zorgboerderij en bewoners uit de buurt wordt een bloemenstrook ingezaaid en een groot insectenhotel gemaakt. Helpt u mee? U krijgt allerlei tips en inspiratie om in uw eigen omgeving iets extra’s te doen voor bijen en andere dierlijke bewoners. De bijenwerkdag vindt plaats van 10 uur tot uiterlijk 13 uur op zorgboerderij de Dennenkamp, Van Ouwenallerlaan 17 in Rekken. Voor koffie, thee, koek en soep wordt gezorgd. Na afloop krijgt u een biologisch gekweekte bijenplant. Deelname is gratis. Aanmelden kan bij SLG via e-mail.

Inspirerende voorbeelden voor meer wilde bijen

Deelnemers aan de bijenwerkdag zien inspirerende voorbeelden op het erf van biologische zorgboerderij de Dennenkamp hoe ze hun eigen leefomgeving kunnen inrichten voor meer bijen en andere dieren. U leert over inrichting en beheer van landschapselementen zoals bijenhagen, bijenbosjes en bloemenranden. En u krijgt tal van tips om in de eigen omgeving toe te kunnen passen.

Bloeiend Bijenlandschap Berkelland

De bijenwerkdag in Rekken maakt deel uit van het project Bloeiend Bijenlandschap Berkelland. Dit project heeft als doel om het leefgebied van wilde bijen te verbeteren. Ook andere dieren profiteren daarvan. Samen met agrariërs, bewoners, gemeente, bedrijven en lokale organisaties bouwt Stichting Landschapsbeheer Gelderland aan een bloeiend landschappelijk netwerk. Door middel van aanplant en ecologisch beh

eer, ontstaat op biologische zorgboerderij de Dennenkamp een groot “wilde bijen biotoop”. In de omgeving van deze zorgboerderij liggen kansen om dit bijenlandschap verder uit te breiden. Bewoners uit Rekken en om

geving kunnen daar goed bij helpen.

Dit project wordt gefinancierd vanuit het landelijke project Nederland Zoemt. De Nationale Postcode Loterij maakt dit project mogelijk.

Kijk bij Doe mee voor meer biodiversiteitsprojecten in Gelderland.

Ook interessant

Help vogels en plant een vogelbosje met bessen

Biodiversiteitsplan voor bewoners in het buitengebied van Doetinchem

Gerrit Zeldenrust uit Haaften uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2021

Informatiedag over ecologisch beheer in Nijkerk op 23 oktober

Project Poelen.nu zet poelen op de kaart

veldleeuwerik

Infoavond oprichting Akkervogelwerkgroep Bommelerwaard op 7 oktober

Maaien met de zeis_ David van Haren

Webinar insect-vriendelijk maaibeheer en praktijkdag maaien met de zeis in Nijkerk

Poelen.nu praktijkdag in Berkelland