Excursie Biodiversiteit op en om het erf Nijkerk

Veel planten en diersoorten zijn uit het buitengebied verdwenen en veel soorten nemen nog steeds in omvang af. Erven en hun omgeving kunnen een goed leefgebied vormen voor verschillende diersoorten. Tijdens de excursie ‘Biodiversiteit op en rond het erf’ bezoeken we een aantrekkelijk erf in omgeving Nijkerk dat geschikt is voor bijen en vlinders. Deze excursie vindt in samenwerking met IVN Nijkerk plaats op zaterdag 10 juli van 10.00-12.30 uur.  De informatie gedeeld tijdens de webinar van 17 juni zien we nu in de praktijk.

De deelnemers wordt ook gevraagd na deze bijeenkomst zelf op zoek te gaan naar geschikte locaties voor bijenoases (zie hieronder).

Bijenoases

Een van de onderdelen van het biodiversiteitsproject Nijkerk is het opstellen van plannen voor en het aanleggen van vijf bijenoases verspreid over de gemeente. Een bijenoase bestaat uit een terrein met kruidenrijk maaisel of waar ingezaaid wordt (afhankelijk van de locatie), met aanplant van bosplantsoen en een boomgaard van 15 hoogstamfruitbomen en het maken van een insectenhotel.

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Let op: het aantal deelnemers is beperkt.

Aanmeldformulier Excursie Biodiversiteit op en om het erf Nijkerk 10 juli 2021

Met dit formulier meldt u zich aan voor de Excursie Biodiversiteit op en om het erf Nijkerk 10 juli 2021. De velden met * zijn verplicht.
    Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kijk ook eens op: