Enthousiaste beekwerkers gezocht!

Werkgroep Beken en Sprengen zoekt vrijwilligers, die helpen om historische beken weer te laten stromen. Op ‘de Kamp’, tussen de A50 en papierfabriek Schut, stroomt de Heelsumse beek. In het verleden hebben daar meerdere beeklopen gelopen, die gebruikt werden om watertoevoer voor molens te creëren. Deze beeklopen zijn door het verdwijnen van de molens en het in onbruik raken van beekwater door papierfabriek Schut in verval geraakt. Ze zijn nu verzand en overwoekerd door pitriet, bramen, houtopslag, maar nog wel overduidelijk herkenbaar in het landschap. Ook liggen er een aantal sterk verwaarloosde poelen, die een opknapbeurt hard nodig hebben.

Oude beeklopen herstellen

Eigenaar van de grond, Godert van Walré de Bordes, heeft contact gezocht met de werkgroep Beken en Sprengen met het verzoek hem te helpen met het weer watervoerend maken van deze oude beeklopen. De werkgroep heeft daar positief op gereageerd en ziet genoeg mogelijkheden om deze oude beeklopen in oude luister te herstellen.

Belangstelling om mee te helpen?

De werkgroep Beken en Sprengen zoekt mannen en vrouwen die pionierswerk willen verrichten! Mannen en vrouwen die er lol in hebben om in een prachtige natuur de handen uit de mouwen te steken om historische beken weer watervoerend te laten worden.
We denken voorlopig aan eenmaal in de 14 dagen op een doordeweekse middag of ochtend aan dit project te kunnen gaan werken. Voor koffie en koek zal dan worden gezorgd.
Interesse? Bel of mail dan naar Wiebe Selders, 026-3341825.

Kijk hier voor meer informatie over de werkgroep Beken en Sprengen.

Ook interessant

Informatieavond Zwerfafvalbrigade Buren

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Hattem

Laorns Enkenpad: eerste Klompenpad in wandelgemeente Lochem

Doe inspiratie op voor het voorjaar in Landschapsnieuws!

Feestelijke opening van Klompenpad Kids in Nijbroek

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Vrijwilliger Jack van Dongen vindt opnieuw eerste kievitsei in Gelderland

Vondst eerste kievitsei is de start van het weidevogelseizoen 2022