Empe-Tonden in het Groen

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Empe en Tonden graag een hoogstamboomgaard of een mooi vogelbosje in de hoek van uw erf? Of wilt u een fraaie haag of singel met streekeigen bomen of struiken? Doe dan mee met het beplantingsproject ‘Empe-Tonden in het Groen’.

Samen met de gemeente Brummen willen we boeren, burgers en buitenlui enthousiasmeren om (meer) inheemse bomen en struiken aan te planten op hun erf. Ook buiten het erf kunnen landschapselementen als singels, houtwallen en poelen worden aangelegd. Dit draagt niet alleen bij aan het versterken van het streekeigen landschap rondom Empe-Tonden, maar ook flora en fauna profiteren hiervan volop.

Groenelementen op uw erf of perceel

Met het project ‘Empe-Tonden in het Groen’ wordt u dit jaar, als inwoner van het buitengebied van Brummen, op een eenvoudige manier de mogelijkheid aangeboden om met subsidiemogelijkheden zowel grote als kleine landschappelijke groenelementen te realiseren op uw erf, perceel of daarbuiten. ‘Empe-Tonden in het Groen’ vloeit voort uit het project ‘Levend Landschap Empe-Tonden’, een interactief proces waarin bewoners hun wensen en ideeën voor een aantrekkelijker landschap kunnen aangeven.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Brummen en de provincie Gelderland.

Groenspreekuur op 14 juli

Op 14 juli vindt een ‘Groenspreekuur’ in ’t Oortveld plaats. In dit spreekuur kunt u in een individueel gesprek uw beplantingswensen voorleggen aan een adviseur van SLG om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor uw eigen erf.  In het najaar van 2016 wordt een gezamenlijke bestelling van plantmateriaal gedaan. Op een feestelijke uitdeeldag ontvangen deelnemers de bomen en de struiken. De combinatie van gezamenlijke inkoop en subsidiemogelijkheden zorgen ervoor dat de eigen bijdrage voor deelnemers beperkt blijft. We hopen zo met elkaar te kunnen genieten van een groenere wijk.

Benodigdheden
Voor het Groenspreekuur kunt u ook de speciale documenten gebruiken die zijn ontwikkeld voor het project Empe-Tonden in het Groen. Bekijk de handreiking_Empe-Tonden waarmee u zelf aan de slag kunt en uw wensen voor uw erf op papier kunt zetten. Gebruik hierbij het speciale schetspapier en de Fruitlijst_Empe-Tonden.

Werkwijze
Indien u belangstelling heeft in het project ‘Empe-Tonden in het Groen’, dan kunt u zich aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.
Aanmelden kan ook via Jaap Kuper, contactpersoon van de werkgroep Empe-Tonden in het Groen of via tel. 06-53312232.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.