Dorpsplantdag in Bruchem op 19 februari 2022

Op zaterdag 19 februari organiseert SLG in samenwerking met het dorpsplatform Bruchem en de gemeente Zaltbommel een dorpsplantdag in Bruchem. Help je mee een nieuwe dorpsboomgaard met speelveld aan te planten? Jong en oud kan meedoen.

We starten die dag om 10.00 uur met een instructie over aanplant, dan gaan we samen aan de slag tot ongeveer 13.30 uur. SG zorgt voor gereedschap en handschoenen. Er is plek voor 15 deelnemers.

In Bruchem heeft de gemeente Zaltbommel aan de Akkerstraat een gemeentelijk perceel liggen. Voor het voorste deel van het perceel is inmiddels een (natuur)speeltuin gerealiseerd. Het achterste deel van het perceel krijgt nu ook een bestemming. In samenspraak met bewoners en de Hoogstambrigade Rivierenland heeft SLG een ontwerp gemaakt voor een dorpsboomgaard met speelnatuur. Hier gaan we streekeigen bomen en struiken aanplanten, zoals linde, walnoot, kers, peer, appel en pruim. Dat is ook goed voor vogels, vlinders, bijen en andere dieren. Resultaat is straks een dorpsboomgaard met noten- en fruitbomen en waarin kinderen later zelf fruit kunnen plukken en ook kunnen spelen. Ook komt er een vogelbosje met besdragende bomen voor merels en lijsters. Ook gaan we hagen van haagbeuk planten langs het voetbalveld.

Zaterdag 19 februari gaan we de beplanting gezamenlijk met dorpsbewoners aanplanten. Help je mee? Geef je op met onderstaand aanmeldformulier.

Kijk ook eens op: