Doesburg NoordOost in het Groen

Doe mee met het beplantingsproject ‘Doesburg NoordOost in het Groen’. Samen met de vrijwilligersgroep Levend Landschap Doesburg en de gemeente Doesburg willen we boeren, burgers en buitenlui enthousiasmeren om (meer) inheemse bomen en struiken aan te planten op hun erf. Ook buiten het erf kunnen landschapselementen als singels, houtwallen en poelen worden aangelegd. Dit draagt niet alleen bij aan het versterken van het streekeigen landschap rondom Doesburg NoordOost, maar ook flora en fauna profiteren hiervan volop.

Informatieavond
Inwoners van het buitengebied kunnen met subsidie inheemse bomen en struiken aanplanten op eigen terrein. Op dinsdag 11 oktober organiseren we een informatieavond over het beplantingsproject ‘Doesburg NoordOost in het Groen’. De informatieavond vindt plaats in Partyboerderij de IJsselhoeve, Eekstraat 15 in Doesburg. De avond start om 20.00 uur, inloop is mogelijk vanaf 19.45 uur. Op deze bijeenkomst vertelt Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) u meer over de mogelijkheden die u worden aangeboden met het project ‘Doesburg NoordOost in het Groen’. Daarnaast vertelt SLG over het landschap van Doesburg, welke beplanting hier thuis hoort en wat u kunt doen om uw erf diervriendelijker te maken.

Groenspreekuur
Na deze informatiebijeenkomst vindt er op 8 november een ‘Groenspreekuur’ in Partyboerderij de IJsselhoeve plaats. U kunt zich hiervoor als geïnteresseerde tijdens of na de informatiebijeenkomst opgeven. Tijdens dit individuele gesprek kunt u uw beplantingswensen voorleggen aan een adviseur van SLG om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor uw eigen erf.

Uitdeeldag
In het plantseizoen van 2016/2017 wordt een gezamenlijke bestelling gedaan en wordt het beplantingsmateriaal, de bomen en struiken, op een feestelijke uitdeeldag aan u uitgereikt. De combinatie van gezamenlijke inkoop en subsidiemogelijkheden zorgen ervoor dat de eigen bijdrage voor u beperkt blijft. We hopen zo met elkaar te kunnen genieten van een groener Doesburg.

Het project ‘Doesburg NoordOost in het Groen’ wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Doesburg en de provincie Gelderland.

Indien u belangstelling heeft in het project ‘Doesburg NoordOost in het Groen’, dan kunt u zich aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.
Aanmelden kan ook via Willem Hulshof, contactpersoon van dit project, via  tel. 06-23134576.

Uiteindelijk maken we met elkaar het buitengebied van Doesburg nog fraaier!

Benodigdheden 
Voor het vervolg dit voorjaar kunt u ook de speciale documenten gebruiken die zijn ontwikkeld voor het project Doesburg NoordOost in het Groen. Bekijk de handreiking Doesburg NoordOost in het Groen waarmee u zelf aan de slag kunt en uw wensen voor uw erf op papier kunt zetten. Gebruik hierbij het schetspapier.
Bekijk hier de fruitlijsten. Woont u op kleigrond? Gebruik dan de fruitlijst-voor-Doesburg-kleigrond. Woont u op zandgrond? Gebruik dan de fruitlijst-voor-Doesburg-zandgrond

Oeps! We konden je formulier niet vinden.