Doe mee met Wekerom en Otterlo in het Groen

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Wekerom en Otterlo graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van het beplantingsproject ‘Wekerom en Otterlo in het Groen’ op dinsdag 8 september 2020 in Kulturhus Wekerom, Dorpsplein 1 te Wekerom. De avond start om 20.00 uur en wordt geopend door Belangenvereniging Wekerom, Otterlo’s Belang en de gemeente Ede. U hoort dan hoe u mee kunt doen en wat de ‘spelregels’ zijn.

Groene karakter versterken

Afgelopen jaren zijn in veel Edese dorpskernen actieve groepen bewoners onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gestart met het project Levend Landschap Ede. Tijdens bewonersavonden verzamelden zij ideeën om hun dorpen en het omringende landschap groener en mooier te maken. Eén van de ideeën is de aanplant van meer bomen en struiken in het landschap. Binnenkort start hiervoor het beplantingsproject ‘Wekerom en Otterlo in het Groen’.

Informatiebijeenkomst ‘Wekerom en Otterlo in het Groen’ op 8 september

Tijdens de informatiebijeenkomst op 8 september vertelt een adviseur van SLG meer over het beplantingsproject. Bewoners krijgen informatie over het groen dat thuishoort in het landschap en tips om het erf diervriendelijk te maken.
In het najaar van 2020 wordt het plantmateriaal besteld. Op een feestelijke uitdeeldag ontvangen deelnemers de bomen en de struiken. Deelnemers moeten rekening houden met een beperkte eigen bijdrage. We hopen zo met elkaar te kunnen genieten van een groener en aantrekkelijker buitengebied. Het beplantingsproject wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Ede en de provincie Gelderland.

Aanmelden bij Landschapsbeheerders Ede

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de landschapsbeheerders van gemeente Ede. In een individueel gesprek kan een bewoner zijn beplantingswensen voorleggen aan de gemeentelijke landschapsadviseur met als resultaat een beplantingsplan op het eigen terrein. Tijdens de informatieavond op 8 september krijgen bewoners uitleg hoe ze aan de hand van een beplantingshandleiding zelf al aan de slag kunnen om een inrichtingsschets voor hun terrein op te stellen. Deze schets kan als basis dienen voor het veldbezoek met de landschapsadviseur van gemeente Ede. Aanmelden kan bij de landschapsbeheerders van gemeente Ede landschapsbeheer@ede.nl.

Heeft u belangstelling voor ‘Wekerom en Otterlo in het Groen’ en wilt u meer informatie? Neem contact op met landschapsbeheer@ede.nl.

Zelf aan de slag met het erfinrichtingsplan

Voorafgaand aan het advies door de landschapsbeheerders van de gemeente Ede vragen wij u om zich zo goed mogelijk voor te bereiden en daarna uw eigen wensen op papier te zetten. Het advies gaat over landschappelijke beplanting en niet over het inrichten van uw tuin. Gebruik hiervoor de speciale documenten die zijn ontwikkeld voor het beplantingsproject Wekerom en Otterlo in het Groen. U kunt met de volgende tools zelf aan de slag: