Doe mee met Poederoijen en Brakel in het Groen

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Poederoijen en Brakel graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Vanwege de grote belangstelling voor dit beplantingsproject is aanmelden alleen nog mogelijk voor de reservelijst. Na de uitdeeldag op 24 november wordt bekeken of deelnemers op de reservelijst mee mogen doen. Meld u dus aan via de reservelijst.

Groene karakter versterken

In 2016 is in Poederoijen en Brakel onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gestart met het project “Levend Landschap”. Tijdens het dorpsproces zijn tal van ideeën verzameld om Poederoijen en Brakel en het omringende landschap groener en mooier te maken. Eén van de ideeën is de aanplant van meer groen in het landschap. Hierbij kunt u denken aan hagen, heggen, hoogstamboomgaarden of bomen die passen in het landschap. Daarom is het beplantingsproject Poederoijen en Brakel in het Groen gestart.

Vrijblijvend bezoek van adviseur

Wilt u meedoen? Onze adviseur komt graag bij u langs. Deze stelt kosteloos en in overleg met u een (erf)beplantingsplan op. Op grond van dit beplantingsplan wordt plantmateriaal besteld tegen sterk gereduceerd tarief. Op 24 november 2018 volgt een ‘uitdeeldag’ waarop u de benodigde beplanting kunt afhalen. Uw erf en omgeving kunt u via deze actie verfraaien met landschappelijk passende beplanting, zoals een enkele boom, struikenrij, haag, singel, hoogstamfruitbomen of een combinatie van mogelijkheden. Op die manier bouwt u mee aan een mooier en groener landschap. Vogels en andere dieren zullen dankbaar gebruik maken van de nieuwe struiken en bomen.

Voorbereiden en zelf een plan maken

Wilt u zelf al een aanzet voor een beplantingsplan maken? Lees dan eerst deze handreiking beplantingsplan Brakel en Poederoijen. Hierin vindt u alle stappen om tot een plan te komen.

Overige hulpmiddelen:

–  De fruitrassenlijst Brakel en Poederoijen. Kijk in de fruitlijst welke fruitrassen geschikt zijn voor uw gebied.
Schetspapier Brakel en Poederoijen in het Groen. Schets uw ideeën voor een beplantingsplan op dit papier.
– Informatiebladen over aanleg en beheer van landschapselementen zoals een haag of hoogstamfruitboom.
– Instructiefilmpjes. In 11 korte instructiefilms leren Jaap en Lex u alles over het aanplanten en onderhouden van uw kleine landschapselementen.

Belangstelling?

Heeft u belangstelling voor het project en wilt u vrijblijvend een bezoek van onze adviseur of wilt u meer informatie? Meld u direct aan met onderstaand formulier. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zaltbommel en de provincie Gelderland. Vanwege de grote belangstelling is aanmelden alleen nog mogelijk op de reservelijst. Na de uitdeeldag op 24 november wordt bekeken of deelnemers op de reservelijst mee mogen doen.

Ook interessant

Help de akkervogels in de Bommelerwaard met een patrijzenhaag!

hoogstamfruit

Doe deze winter mee aan beplantingsactie in Neder-Betuwe

Campagne Bomen voor Koeien 2022

Helmen, vogelbosjes en andere beplantingsacties in Landschapsnieuws

Rossel Collectierassen horen thuis op Achterhoeks erf

Uitdeeldag van succesvolle actie vogelbosjes op de Veluwe

aanplant

Inwoners Terbroek planten streekeigen bomen en struiken voor een mooier buitengebied

Actie Vogelbosjes: ook in regio Achterhoek en Rivierengebied