Doe mee met Kerk Avezaath en Zoelen in het Groen

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Kerk Avezaath en Zoelen graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Wilt u een haag van struiken, passend in het landschap, die zorgen voor voedsel en nestgelegenheid voor vogels, vlinders en kleine zoogdieren? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van het beplantingsproject ‘Kerk Avezaath en Zoelen in het Groen’ op woensdag 30 mei om 20.00 uur in Zalencentrum de Avezathen, Daver 46 in Kerk Avezaath. De inloop is vanaf 19.45 uur. Levend Landschap werkgroep Kerk Avezaath, Stichting Landschapsbeheer Gelderland en gemeente Buren nodigen iedereen uit. U bent van harte welkom!

Landelijk karakter versterken

In 2016 is Kerk Avezaath onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gestart met het project “Levend Landschap”. Tijdens het dorpsproces zijn tal van ideeën verzameld voor het landschap van Kerk Avezaath. Eén van de ideeën is de aanplant van meer streekeigen beplanting in het landschap. Hierbij kunt u denken aan hagen, heggen, hoogstamboomgaarden of knotwilgen. Binnenkort start hiervoor het beplantingsproject ‘Kerk Avezaath en Zoelen in het Groen’.

Informatiebijeenkomst op 30 mei

Tijdens de informatiebijeenkomst op 30 mei geeft SLG een presentatie over het landschap in en Kerk Avezaath en Zoelen. Welke beplanting hoort hier van nature thuis en wat kunt u zelf doen om uw erf diervriendelijker te maken voor meer vlinders en vogels. Daarna volgt uitleg over het project.

Vrijblijvend bezoek van adviseur

Wilt u meedoen? Onze adviseur komt graag bij u langs. Deze stelt kosteloos en in overleg met u een (erf)beplantingsplan op. Op grond van dit beplantingsplan wordt plantmateriaal besteld tegen sterk gereduceerd tarief. In het najaar van 2018 volgt een ‘uitdeeldag’ waarop u de benodigde beplanting kunt afhalen. Uw erf en omgeving kunt u via deze actie verfraaien met landschappelijk passende beplanting, zoals een enkele boom, struikenrij, haag, singel, hoogstamfruitbomen of een combinatie van mogelijkheden. Op die manier helpt u mee met het in stand houden en ontwikkelen van het streekeigen landschap. Vogels en andere dieren zullen dankbaar gebruik maken van de nieuwe struiken en bomen.

Voorbereiden

Voor het erfbezoek door onze adviseur kunt u zich voorbereiden door uw eigen wensen op papier te zetten. Gebruik hiervoor de speciale documenten die zijn ontwikkeld voor het beplantingsproject Kerk Avezaath en Zoelen in het Groen:
– Bekijk de handreiking beplantingsplan Kerk Avezaath en Zoelen waarmee u zelf aan de slag kunt en uw wensen voor uw erf op papier kunt zetten.
– Gebruik hierbij het schetspapier.
– Gebruik deze fruitlijst Kerk-Avezaath en Zoelen.

Aanmelden

Heeft u belangstelling voor het project en wilt u vrijblijvend een bezoek van onze adviseur of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Saskia Bemer, adviseur bij SLG, via 026 – 3537444 of meld u direct aan via onderstaand aanmeldformulier. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Buren en de provincie Gelderland.

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Doe mee met Landschapsimpuls Uddel

Bewoners welkom op ideeënavond Levend Landschap Zwolle

Inwoners bedenken ideeën voor Levend Landschap Rietmolen

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk