Doe mee met Hulshorst in het Groen

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Hulshorst graag een hoogstamboomgaard of een mooi vogelbosje in de hoek van uw erf? Of wilt u een fraaie haag of singel met streekeigen bomen of struiken? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van het beplantingsproject ‘Hulshorst in het Groen’ op woensdag 7 december 2016. De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door Buurtvereniging Hulshorst in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en gemeente Nunspeet in Dorpshuis De Wieken, Kapelweg 7 te Hulshorst. De avond start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.

Met het project ‘Hulshorst in het Groen’ wordt u, als inwoner van het buitengebied van Hulshorst, op een eenvoudige manier de mogelijkheid aangeboden om met subsidiemogelijkheden zowel grote als kleine landschappelijke groenelementen te realiseren op uw erf, perceel of daarbuiten.
Tijdens de informatiebijeenkomst op 7 december vertelt een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) meer hierover. Daarnaast komt het landschap van Hulshorst aan de orde, welke beplanting hier thuishoort en hoe bewoners hun erf zelf diervriendelijker kunnen maken. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Nunspeet en de provincie Gelderland.

Deelname

Deelname aan dit project houdt in dat u een bezoek krijgt van een adviseur van SLG. Die vertelt wat er mogelijk is om de natuur en het landschap op uw terrein te versterken. In overleg met u wordt een beplantingsplan opgesteld dat past binnen het landschapstype waarin u woont. Uw erf kunt u via deze eenmalige actie verfraaien met streekeigen beplanting, zoals een enkele boom, hagen, vogelbosje, knotbomen, hoogstamfruit-boomgaard of combinatie van mogelijkheden. Op deze manier sluit uw erf aan bij het omliggende landschap. Wanneer u daadwerkelijk het plan gaat uitvoeren krijgt u 50% van de plankosten vergoed. Bovendien kunt u gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden waardoor u het plantsoen tegen een geringe bijdrage kunt bestellen.
Aan dit project ‘Hulshorst in het Groen’ kunnen 21 deelnemers in totaal meedoen.

Programma

• 19.15 uur Inloop met koffie en thee
• 19.30 uur Welkomstwoord door Buurtvereniging Hulshorst
• 19.35 uur Openingswoord wethouder of ambtenaar gemeente Nunspeet
• 19.40 uur Presentatie streekeigen erf en beplanting door SLG
• 20.30 uur Pauze
• 20.45 uur Nadere projectuitleg en gelegenheid tot het stellen van vragen en aanmelden voor het project
• 21.30 uur Afsluiting

Aanmelden

Bent u verhinderd voor de informatiebijeenkomst op 7 december, maar heeft u wel interesse om mee te doen aan dit project? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.