Doe mee met het beplantingsproject Zaltbommel in het Groen

Wilt u als inwoner van het buitengebied van de gemeente Zaltbommel graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van het beplantingsproject ‘Zaltbommel in het Groen’ op donderdag 9 mei in in Hippisch Centrum Bommelerwaard, Jan Stuversdreef 1-3 te Kerkwijk. De avond start om 20.00 uur, de koffie staat om 19.45 uur klaar. U hoort dan hoe u mee kunt doen en wat de ‘spelregels’ zijn.

Aanmelden voor dit project is helaas niet meer mogelijk.

Met het project ‘Zaltbommel in het Groen’ wordt u dit jaar, als inwoner van het buitengebied van de gemeente Zaltbommel, op een eenvoudige manier de mogelijkheid aangeboden om met subsidiemogelijkheden zowel grote als kleine landschappelijke groenelementen te realiseren op uw erf, perceel of daarbuiten. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Zaltbommel en de provincie Gelderland.

Informatiebijeenkomst ‘Zaltbommel in het Groen’ op 9 mei

Op de informatiebijeenkomst op 9 mei vertelt een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) meer over het project. Daarnaast komen de verschillende landschappen van de gemeente Zaltbommel aan de orde, welke beplanting hier thuishoort en hoe bewoners hun erf zelf aantrekkelijker kunnen maken voor dieren zoals vogels en vlinders.

Vrijblijvend bezoek van adviseur

Wilt u meedoen? U kunt zich tijdens of na de informatieavond hiervoor aanmelden. Na aanmelding krijgt u een vrijblijvend bezoek van onze adviseur. Tijdens dit bezoek kunt u uw beplantingswensen voorleggen aan de adviseur om daarna samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor uw eigen erf of terrein. In het komende plantseizoen doet SLG een gezamenlijke bestelling van plantmateriaal. Op een feestelijke uitdeeldag ontvangen deelnemers de bomen en de struiken. De combinatie van gezamenlijke inkoop en subsidiemogelijkheden zorgen ervoor dat de eigen bijdrage voor deelnemers beperkt blijft. We hopen zo met elkaar te kunnen genieten van een groenere en aantrekkelijkere gemeente.

Voorbereiden

Voor het erfbezoek kunt u zich voorbereiden door uw eigen wensen op papier te zetten. Gebruik hiervoor de speciale documenten die zijn ontwikkeld voor het beplantingsproject Zaltbommel in het Groen:
– Bekijk de handreiking Zaltbommel in het Groen waarmee u zelf aan de slag kunt en uw wensen voor uw erf op papier kunt zetten.
– Gebruik hierbij het schetspapier.
– Gebruik fruitlijst.

 

 

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Doe mee met Landschapsimpuls Uddel

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Doe als Leonoor uit Dodewaard en plant fruitbomen en struiken voor bijen en vogels!

Biodiversiteitsimpuls Hattem