Doe mee met het beplantingsproject Groene Opgave Brummen

Inwoners van het buitengebied van Brummen kunnen meedoen met het beplantingsproject Groene Opgave Waardevol Brummen. Met dit project wil de gemeente Brummen het landelijke gebied tussen Brummen en Zutphen versterken. De gemeente kan dat niet alleen maar heeft de medewerking van inwoners in het buitengebied nodig. Particuliere bewoners en agrariërs in dit gebied kunnen zich aanmelden voor het beplantingsproject. Bewoners kunnen grotere landschapselementen aanleggen zoals struweelhagen, bosjes en houtsingels. Zij ontvangen dan naast een aanlegvergoeding ook een waardedalingscompensatie van de ondergrond. Doet u mee?

Kijk op de kaart of u zich binnen het projectgebied bevindt en daardoor in aanmerking komt voor dit project.

Streekeigen beplanting

De uitvoering van deze projecten is in handen van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Voor ieder terrein maakt een adviseur een inrichtingsplan dat past binnen het landschapstype van de bewoners. Via deze actie richten we ons op de grotere streekeigen landschapselementen zoals struweelhagen, houtsingels en bosjes.

Wat krijgt u?

• Gratis veldbezoek en planvorming voor landschappelijke beplanting op uw terrein/ erf
• Grotere landschapselementen (struweelhagen, singels, bosjes) kunnen in aanmerking komen voor waardedalingscompensatie ondergrond (maximaal € 4,50 per m2 en aanlegvergoeding van € 2,11 per m2 ).

Het project ‘Groene Opgave Brummen’ wordt mede gefinancierd vanuit de provincie Gelderland.

Filmpjes over SLG, het landschap en het boerenerf

Maak kennis met SLG en bekijk het filmpje

Presentatie over cultuurhistorische erfinrichting van het boerenerf

Voorbereiding/huiswerk

Voorafgaand aan het advies (welke optie u ook kiest) vragen wij u om zich zo goed mogelijk voor te bereiden en daarna uw eigen wensen op papier te zetten. Het advies gaat over landschappelijke beplanting en niet over het inrichten van uw tuin. Gebruik hiervoor de speciale documenten die zijn ontwikkeld.

 1. Als eerste vragen wij u om de speciale Maak je Erf Goed folder te lezen.
 2. Als u zich verder wilt verdiepen, raden wij u nog de volgende informatie op onze website aan:
  Kaartviewer Basiskaart Landschap
  https://www.landschapsbeheergelderland.nl/uwerf/ecologie/
  https://www.landschapsbeheergelderland.nl/uwerf/landschapsbeheer-met-jaap-en-lex/
  https://www.landschapsbeheergelderland.nl/landschapsbrochures/

  Meer achtergrondinformatie:

  www.topotijdreis.nl/
  www.kaart.cc

Kiest u voor de adviesoptie met Zoom of Skype, dan kan de betreffende adviseur bovenstaande informatie ook met u doornemen door zijn beeldscherm met u te delen.

Groene Opgave Waardevol Brummen 2022

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor het project Groene Opgave Waardevol Brummen. Let op de voorwaarden voor deelname. De velden met een * zijn verplicht.
 • Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kijk ook eens op: