Doe mee met Garderen in het Groen

Onder de noemer ‘Garderen in het Groen’ starten Plaatselijk Belang Garderen, gemeente Barneveld en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een beplantingsproject voor bewoners in het buitengebied van Garderen. Het doel is erven en kavelgrenzen in het buitengebied te voorzien van streekeigen struiken en bomen die hier landschappelijk gezien het beste passen. Plaatselijk Belang Garderen, gemeente Barneveld en SLG organiseren hierover een informatieavond op dinsdag 15 oktober om 20.00 uur bij Boerderij het Molentje, Apeldoornsestraat 193 te Garderen.

Aanmelden voor dit project is helaas niet meer mogelijk.

Deelname aan Garderen in het Groen

Inwoners van het buitengebied van Garderen die hun erf of terrein meer landschappelijke kwaliteit willen geven, kunnen meedoen aan het project ‘Garderen in het Groen’! Een persoonlijke uitnodiging aan de bewoners van dit zoekgebied is toegestuurd.
Deelname aan dit project houdt in dat deelnemers een vrijblijvend bezoek krijgen van een adviseur van SLG. Deze vertelt wat er mogelijk is om de natuur en het landschap op het terrein te versterken. In overleg met de bewoner(s) wordt een beplantingsplan opgesteld dat past binnen het landschapstype waarin men woont. Het erf of terrein kunnen bewoners via deze eenmalige actie verfraaien met streekeigen beplanting, zoals solitaire bomen, elzenrijen, struweelhagen, een hoogstamboomgaard of een combinatie van mogelijkheden. Door aanplant van streekeigen soorten wordt een terrein aantrekkelijker voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt een erf meerwaarde wanneer er inheemse soorten staan.
Bovendien kunnen deelnemers gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden. We hopen dat veel bewoners meedoen om het buitengebied van Garderen nog aantrekkelijker te maken, voor mens en dier.

Programma informatieavond Garderen in het Groen 15 oktober 2019

• 19.45 uur Inloop met koffie en thee
• 20.00 uur Opening Plaatselijk Belang Garderen
• 20.05 uur Welkomstwoord door gemeente Barneveld
• 20.05 uur Presentatie streekeigen erf en beplanting
• 21.00 uur Pauze
• 21.15 uur Uitleg beplantingsproject en voorwaarden
• 21.30 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen en aanmelden voor het project
• 21.45 uur Afsluiting

Het project ‘Garderen in het Groen’ wordt mede gefinancierd vanuit de subsidieregeling Landschap en Landgoederen van de provincie Gelderland.

 

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Doe mee met Landschapsimpuls Uddel

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Doe als Leonoor uit Dodewaard en plant fruitbomen en struiken voor bijen en vogels!

Biodiversiteitsimpuls Hattem