Doe mee met Ederveen – De Klomp in het Groen

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Ederveen en De Klomp graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van het beplantingsproject ‘Ederveen-De Klomp in het Groen’ op donderdag 12 september 2019 in Dorpshuis De Zicht, Marktplein 10 te Ederveen. De avond start om 20.00 uur en wordt geopend door Belangenvereniging Ederveen-De Klomp en de gemeente Ede. U hoort dan hoe u mee kunt doen en wat de ‘spelregels’ zijn.

Groene karakter versterken

Vorig jaar startte een actieve groep bewoners uit Ederveen onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) met het project “Levend Landschap”. Tijdens bewonersavonden verzamelden zij ideeën om hun dorp en het omringende landschap groener en mooier te maken. Eén van de ideeën is de aanplant van meer groen in het landschap. Hierbij kunt u denken aan hagen, heggen, hoogstamboomgaarden of bomen die passen in het landschap. Binnenkort start hiervoor het beplantingsproject ‘Ederveen-De Klomp in het Groen’.

Informatiebijeenkomst ‘Ederveen- De Klomp in het Groen’ op 12 september

Tijdens de informatiebijeenkomst op 12 september vertelt een adviseur van SLG meer over het beplantingsproject. Bewoners krijgen informatie over het groen dat thuishoort in het landschap en tips om het erf diervriendelijk te maken.
In het najaar van 2019 wordt het plantmateriaal besteld. Op een feestelijke uitdeeldag ontvangen deelnemers de bomen en de struiken. Deelnemers moeten rekening houden met een beperkte eigen bijdrage. We hopen zo met elkaar te kunnen genieten van een groener en aantrekkelijker Ederveen en De Klomp. Het beplantingsproject wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Ede en de provincie Gelderland.

Aanmelden bij Landschapsbeheerders Ede

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de landschapsbeheerders van gemeente Ede. In een individueel gesprek kan een bewoner zijn/ haar beplantingswensen voorleggen aan de gemeentelijke landschapsadviseur met als resultaat een beplantingsplan op het eigen terrein. Tijdens de informatieavond op 12 september krijgen bewoners uitleg hoe ze aan de hand van een beplantingshandleiding zelf al aan de slag kunnen om een inrichtingsschets voor hun terrein op te stellen. Deze schets kan als basis dienen voor het veldbezoek met de landschapsadviseur van gemeente Ede. Aanmelden kan bij de landschapsbeheerders van gemeente Ede landschapsbeheer@ede.nl

Heeft u belangstelling voor ‘Ederveen- De Klomp in het Groen’ en wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de contactpersoon van de werkgroep Levend Landschap Lunteren: Sjako Dekker dorpshuisederveen@outlook.com

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Doe mee met Landschapsimpuls Uddel

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Doe als Leonoor uit Dodewaard en plant fruitbomen en struiken voor bijen en vogels!

Biodiversiteitsimpuls Hattem