Doe mee met Beusichem, Zoelmond en Ravenswaaij in het Groen

Bewoners van het buitengebied van Beusichem, Zoelmond en Ravenswaaij opgelet! Wilt u graag hoogstamfruitbomen of een haag van struiken passend in het landschap, die zorgen voor voedsel en nestgelegenheid voor vogels, vlinders en kleine zoogdieren? Of wilt u meer te weten komen over het bijzondere landschap rond deze dorpen? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van het beplantingsproject ‘Beusichem, Zoelmond en Ravenswaaij in het Groen’ op dinsdag 25 september om 20.00 uur in dorpshuis ’t Zoetzand, Zoetzandselaan 1 in Beusichem. De inloop is vanaf 19.45 uur. De Levend Landschapwerkgroep, Stichting Landschapsbeheer Gelderland en gemeente Buren nodigen iedereen van harte uit.

Landelijk karakter versterken

In 2015 is in de dorpen Beusichem, Zoelmond en Ravenswaaij onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gestart met het project “Levend Landschap”. Tijdens het dorpsproces zijn tal van ideeën verzameld voor het landschap rondom de dorpen. Eén van de ideeën is de aanplant van meer streekeigen beplanting in het landschap, zoals hagen, heggen, hoogstamboomgaarden of knotwilgen. Hiervoor start het beplantingsproject ‘Beusichem, Zoelmond en Ravenswaaij in het Groen’ waar u aan mee kunt doen.

Informatiebijeenkomst op 25 september

Tijdens de informatiebijeenkomst op 25 september geeft adviseur Saskia Bemer van SLG een presentatie over het landschap in en rond Beusichem, Zoelmond en Ravenswaaij. Welke beplanting hoort hier van nature thuis en wat kunt u zelf doen om uw erf diervriendelijker te maken voor meer vlinders en vogels. Dit verhaal is voor iedereen zeer interessant. Daarna volgt uitleg over het project.

Vrijblijvend bezoek van adviseur

erfadviesWilt u meedoen? Adviseur Saskia Bemer komt graag bij u langs en stelt kosteloos en in overleg met u een (erf)beplantingsplan op. Op grond van dit beplantingsplan wordt plantmateriaal besteld tegen sterk gereduceerd tarief. Komend winter volgt een ‘uitdeeldag’ waarop u de benodigde beplanting kunt afhalen. Uw erf en omgeving kunt u via deze actie verfraaien met landschappelijk passende beplanting, zoals een enkele boom, struikenrij, haag, singel, hoogstamfruitbomen of een combinatie van mogelijkheden. Op die manier helpt u mee met het in stand houden en ontwikkelen van het streekeigen landschap. Vogels en andere dieren zullen dankbaar gebruik maken van de nieuwe struiken en bomen.

Voorbereiden en zelf een plan maken

Wilt u zelf al een aanzet voor een beplantingsplan maken? Lees dan eerst deze handreiking beplantingsplan Beusichem, Zoelmond en Ravenswaaij in het Groen. Hierin vindt u alle stappen om tot een plan te komen.

Overige hulpmiddelen:

–  De fruitlijst Beusichem, Zoelmond en Ravenswaaij  in het Groen. Kijk in de fruitlijst welke fruitrassen geschikt zijn voor uw gebied.
Schetspapier Beusichem, Zoelmond en Ravenswaaij  in het Groen. Schets uw ideeën voor een beplantingsplan op dit papier.
– Informatiebladen over aanleg en beheer van landschapselementen zoals een haag of hoogstamfruitboom.
– Instructiefilmpjes. In 11 korte instructiefilms leren Jaap en Lex u alles over het aanplanten en onderhouden van uw kleine landschapselementen.

Aanmelden

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Doe mee met Landschapsimpuls Uddel

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Doe als Leonoor uit Dodewaard en plant fruitbomen en struiken voor bijen en vogels!

Biodiversiteitsimpuls Hattem