Doe mee aan het beplantingsproject ‘Lingewaard in ’t groen’

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Lingewaard graag hoogstamfruitbomen, fraaie haag of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u uw erf aantrekkelijker maken voor vogels, vlinders, egels en andere dieren? Doe dan mee aan het beplantingsproject ‘Lingewaard in ’t groen’.

U kunt zich helaas niet meer aanmelden. In het najaar van 2022 komt een nieuwe ronde en kunt u zich weer aanmelden.

Deelname aan het project

Via dit project kunnen inwoners op hun erf of perceel met subsidie bomen, knotwilgen, elzenrijen, struweelhagen en hoogstambomen aanplanten en/of voedselaanbod en schuil- en nestgelegenheid voor diersoorten vergroten. Belangstellenden kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor het project via onderstaand  aanmeldformulier. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Gerben Houweling van SLG, bereikbaar op tel.nr. 026 – 3537444 of per e-mail.

Individueel gesprek

Deelnemers kunnen aan de hand van een beplantingshandleiding zelf aan de slag om een inrichtingsschets voor hun erf of perceel te maken. In een vrijblijvend en kosteloos individueel gesprek kunnen deelnemers hun beplantingswensen voorleggen aan een adviseur van SLG met als resultaat een beplantings- of biodiversiteitsplan dat past binnen het landschapstype waarin men woont.  De combinatie van gezamenlijke inkoop en subsidiemogelijkheden zorgen ervoor dat de eigen bijdrage voor deelnemers beperkt blijft. We hopen zo met elkaar te kunnen genieten van een groenere en aantrekkelijkere gemeente.

Voorbereiden

U kunt zich voor het erfbezoek voorbereiden door uw eigen wensen op papier te zetten. Gebruik hiervoor de speciale documenten die zijn ontwikkeld voor het beplantingsproject Lingewaard in ’t groen:
– Bekijk de handreiking waarmee u zelf aan de slag kunt en uw wensen voor uw erf op papier kunt zetten.
– Gebruik deze fruitlijst.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Lingewaard en provincie Gelderland.

 

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Doe mee met Landschapsimpuls Uddel

Bewoners Heerde gaan biodiversiteit versterken

Inspiratiedag voor buitenlui over biodiversiteit in Sinderen

Informatieavond biodiversiteit gemeente Buren

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen