Doe mee aan het beplantingsproject ‘Lingewaard in ’t groen’

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Lingewaard graag hoogstamfruitbomen, fraaie haag of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u uw erf aantrekkelijker maken voor vogels, vlinders, egels en andere dieren? Doe dan mee aan het beplantingsproject ‘Lingewaard in ’t groen’.

U kunt zich aanmelden voor het plantseizoen 2021.  Let op: U kunt niet aan het beplantingsproject meedoen als u een bouwperceel heeft waarvoor al sprake is van deelname aan de functieveranderingsregeling en/of als uw perceel buiten het projectgebied ligt. Zo vallen de bebouwde kom, de uiterwaarden en het glastuinbouwgebied Bergerden vallen buiten het projectgebied.

Deelname aan het project

Via dit project kunnen inwoners op hun erf of perceel met subsidie bomen, knotwilgen, elzenrijen, struweelhagen en hoogstambomen aanplanten en/of voedselaanbod en schuil- en nestgelegenheid voor diersoorten vergroten. Belangstellenden kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor het project via onderstaand  aanmeldformulier. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Freek Aalbers van SLG, bereikbaar op tel.nr. 026 – 3537444 of per e-mail.

Individueel gesprek

Deelnemers kunnen aan de hand van een beplantingshandleiding zelf aan de slag om een inrichtingsschets voor hun erf of perceel te maken. In een vrijblijvend en kosteloos individueel gesprek kunnen deelnemers hun beplantingswensen voorleggen aan een adviseur van SLG met als resultaat een beplantings- of biodiversiteitsplan dat past binnen het landschapstype waarin men woont.  De combinatie van gezamenlijke inkoop en subsidiemogelijkheden zorgen ervoor dat de eigen bijdrage voor deelnemers beperkt blijft. We hopen zo met elkaar te kunnen genieten van een groenere en aantrekkelijkere gemeente.

Voorbereiden

U kunt zich voor het erfbezoek voorbereiden door uw eigen wensen op papier te zetten. Gebruik hiervoor de speciale documenten die zijn ontwikkeld voor het beplantingsproject Lingewaard in ’t groen:
– Bekijk de handreiking waarmee u zelf aan de slag kunt en uw wensen voor uw erf op papier kunt zetten.
– Gebruik deze fruitlijst.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Lingewaard en provincie Gelderland.

Aanmeldformulier beplantingsproject Lingewaard in 't groen

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor het beplantingsproject Lingewaard in 't groen. Na aanmelding voor deelname aan dit project krijgt u vervolgens een vrijblijvend bezoek van onze adviseur. Samen bekijkt en bespreekt u de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een kosteloos beplantingsplan, waarmee tegen een sterk gereduceerde prijs plantmateriaal kan worden aangeschaft via SLG. De eerst volgende uitdeeldag is in het najaar 2021 gepland. De velden met een * zijn verplicht.
  • Vul hier uw 10 cijferige telefoonnummer in zonder streepje of spatie.
    Dus bijvoorbeeld: 0612345678 of 0261234567.
  • Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Doe mee aan de actie Houd de Bongerd Hoog in West Betuwe!

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Berkelland

Meer hoogstamboomgaarden in West Betuwe

Doe ook mee met Hellouw in het Groen

Webinar over biodiversiteit in gemeente Harderwijk op 29 april

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Apeldoorn

Online cursus Alles over de Edese landschappen

Biodiversiteitsplan voor bewoners in het buitengebied van West Maas en Waal